İl il yabancıların edindiği mülk sayıları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı, yabancıların 81 ilde edindikleri mülk sayısını ve bunların illere göre dağılımını açıkladı.

İl il yabancıların edindiği mülk sayıları
İl il yabancıların edindiği mülk sayıları
GİRİŞ 29.08.2011 11:16 GÜNCELLEME 29.08.2011 11:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngilizler, Almanlar ve Yunanlar başta olmak üzere, Yeni Zelanda'dan Kenya'ya, El Salvador'dan Ruanda'ya kadar 89 ülkenin vatandaşı bugüne kadar Türkiye'nin 81 ilinin 76'sında 111 bin 194 adet taşınmaz edindi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığının verilerine göre, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 119 bin 599 kişiye ulaştı.

Bugüne kadar yabancıların Türkiye'den aldığı gayrimenkullerin taşınmaz alanı toplam 81 milyon 664 bin 98 metrekare.

Verilere göre, halen 89 ülke vatandaşının Türkiye'nin çeşitli illerinde gayrimenkulü bulunuyor. Bu ülkeler şöyle sıralanıyor;

''Almanya, ABD, Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Brezilya, British Virgin Adaları, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, El Salvador, Estonya, Fas, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kanada, Karadağ Cumhuriyeti, Kazakistan, Kenya, Kırgizistan, KKTC, Kore (Güney), Kuveyt, Letonya, Libya, Liechtenstein, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malezya, Malta, Meksika, Mısır, Moldova, Nijer, Norfolk Adaları, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Ruanda, Rusya Federasyonu, Sırbistan ve Karadağ, Singapur, Slovakya, Slovenya, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela, Yeni Zelanda, Yunanistan.''

EN FAZLA İNGİLİZLER, ALMANLAR VE YUNANLAR ALDI

Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Almanlar geliyor. Halen Türkiye'de 35 bin 249 İngiliz vatandaşının 24 bin 848 adet taşınmazı bulunuyor.

Gayrimenkul sahibi kişi sayısı bakımından ikinci sırada yer alan Almanların ise Türkiye'de 27 bin 21 Almanın 35 bin 344 adet taşınması var.

Ayrıca, 10 bin 750 Yunanın toplam 9 bin 888 adet, 6 bin 849 İrlandalının 5 bin 173 adet, 5 bin 710 Danimarkalı'nın 4 bin 697 adet, 5 bin 124 Norveçli'nin 3 bin 657 adet, 4 bin 563 Rus'un 4 bin 227 adet taşınmazı bulunuyor.

Öte yandan, İstanbul, İzmir ve Bursa'da en fazla gayrimenkul yatırımını Türk asıllı Yunanların, Antalya'da Almanlar ve Hollandalıların, Hatay ve Gaziantep'te Suriyelerin, Ankara'da ise ABD'lilerin yaptığı belirlendi.

EN GÖZDE ŞEHİR ANTALYA

Türkiye'de mülk edinmek isteyen yabancılar için en gözde şehir Antalya. Halen Antalya'da 40 bin 90 yabancının toplam 31 bin 164 adet taşınmazı bulunuyor.

Yabancılar için ikinci gözde şehir Muğla'da ise 20 bin 196 yabancı uyruklu kişinin toplam 14 bin 561 adet taşınmazı bulunuyor. Bunların yanı sıra Aydın'da 17 bin 629 yabancının 12 bin 803 adet, İstanbul'da 12 bin 442 yabancının toplam 12 bin 190 adet taşınmazı mevcut. Hatay, Mersin, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Ankara da yabancıların ilgi gösterdiği şehirler arasında yer alıyor.

Ağrı, Hakkari, Siirt, Bitlis ve Şırnak şehirlerinde ise yabancıların hiçbir gayrimenkulü bulunmuyor.

HANGİ İLLERDE KAÇ TAŞINMAZ VAR?

Yabancıların iller itibariyle aldıkları gayrimenkul adedi ile bu illere yönelen yabancı sayıları şöyle:

kullan

kullan

kullan

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • umityldz 12 yıl önce Şikayet Et
    garip. batman ve hatay da alım adedi düşük ama m2 olarak yüksek miktarda taşınmaz alınmış. deniz yok turizm yok. bu nasıl iş inşaallah alan kişiler hakkında yeterince bilgi toplanmıştır.
    Cevapla
  • ashill 12 yıl önce Şikayet Et
    herkese. neden batmanda bu kadar çok taşınmaz alımı olmuş,bizim bilmediğimiz doğa güzelliği ya da tarihi ve sosyal çekiciliği olduğundan mıdır?Yoksa altta yatan yerlerini bir tek kendilerinin bildiği petrol yataklarından mıdır?
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    iste hükümetin en büyük icrati. topragi gödürecek degiller ya ama kendi topragimizda bizleri öküz gibi calistiracaklar adi istihtam is alani saglanmis oluyor birde diyorlarki hükümet parayi nerden aliyor bukadar özellestirme satilma oldugu halde borclar katlaniyor bedeli vatandas öder
    Cevapla
  • formator 12 yıl önce Şikayet Et
    bu akp döneminde satıldı. akp döneminde satılan bu gayri menküller sizi şaşrtmasın bunda daha fazlası taılacak
    Cevapla