Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatı

TCDD, 2009'da hizmete giren Ankara-Eskişehir Hızlı Tren hattının ardından yarın Ankara-Konya hattını da işletmeye açacak. Hızlı tren fiyatları çok hesaplı olacak...

Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatı
Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatı
GİRİŞ 22.08.2011 17:06 GÜNCELLEME 22.08.2011 17:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başkent ile aradaki mesafeyi 2,5 saate indirecek İstanbul, 3 saat 50 dakikaya indirecek İzmir ve 2 saat 39 dakikaya indirecek Sivas YHT hatları gelecek 4 yıl içerisinde devreye girecek. Türkiye 2015 yılına kadar YHT ağlarıyla örülecek.

YHT işletmeciliğiyle Mart 2009'da Ankara-İstanbul YHT'sinin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir hattıyla tanışan Türkiye'nin ikinci YHT hattı, yarın işletmeye açılacak Ankara-Konya olacak.

Çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul YHT hattının, 2013 yılında tamamlanmasıyla iki il arasındaki mesafe 2,5 saate inecek.

Ankara-Sivas YHT Projesi, iki il arasındaki mesafeyi 406 kilometreye indirecek. Bu proje tamamlandığında iki il arası 12 saat yerine 2 saat 39 dakikada alınabilecek. Seyahat süresi yaklaşık 21 saat olan İstanbul-Sivas arası ise 5 saat 37 dakikada kat edilecek.

Başkenti Ege Bölgesi'ne bağlayacak Ankara-İzmir YHT hattıyla Ankara'dan Ege'nin incisine en çok 3 saat 50 dakikada ulaşılabilecek. Ankara-İzmir YHT hattı, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir güzergahında inşa edilecek.

Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafeyi ve trenle 14 saati bulan seyahat süresini kısaltmayı hedefleyen proje, iki il arasını 200 kilometre kısaltacak. Hat, Manisa üzerinden İzmir'e ulaşılması durumunda 663, Kemalpaşa üzerinden yapılması halinde ise 624 kilometre uzunluğa sahip olacak.

Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü, YHT hatlarının geçtiği illere yakın birçok şehre hızlı tren bağlantılı kombine taşımacılık yapacak. Kuruluş, bu sayede tüm vatandaşları YHT konforuyla tanıştıracak.

ANKARA-KONYA HATTINDA BİLET 10 LİRA

Tamamen Türk firmalarınca projelendirilen, yerli müteahhit ve mühendislerce yapılan Ankara-Konya YHT hattı, dünyanın en kısa sürede inşa edilen hızlı tren hattı olma özelliğini taşıyor. Bu hat aynı zamanda dünyada kilometre başına maliyeti en düşük YHT olarak da tanımlanıyor. Hat, 1 milyar TL'ye mal oldu. Uzunluğu 309 kilometre olan ve 4 yıl 8 ayda tamamlanan hattaki deneme seferleri, ''Piri Reis'' test treniyle yapıldı.

Hat, yarın Konya Gar'da gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek. Tören için yarın akşamüstü Ankara Garı'ndan YHT kalkacak. Törene katılacaklara Konya'da verilecek iftar yemeği sonrasında hat, işletmeye açılacak.

İlk etapta 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek hattaki seferler, Ankara ve Konya'dan 07.00, 11.30, 15.30 ve 18.30 saatlerinde gerçekleştirilecek. Konya'dan Karaman'a da bağlantılı tren seferleri yapılacak.

356'sı ekonomi ve 55'i business olmak üzere 411 yolcu kapasitesi bulunan YHT bilet fiyatları ekonomide 25 TL, business da ise 35 TL'ye satılacak. Ancak hattın hizmete girmesi nedeniyle ilk 15 gün bilet fiyatları promosyonel olarak 10 TL olacak. Yolcular, 24 Ağustos Çarşamba günü saat 07.00'den itibaren bilet alabilecek.

İki il arasında 1 saat 30 dakikalık sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray'ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hız yapabilen YHT setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.

Ankara-Konya YHT hattının, Ankara-Polatlı arasındaki kesimi, Ankara-İstanbul YHT projesinin içerisinde bulunuyor. Ayrıca Eskişehir-Konya arasında da YHT seferleri başlatılması için çalışmalar sürdürülüyor. Bu yıl içerisinde bu hatta da seferlere başlanması planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • emine 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi konya_ankara hzli tren ne kdr
    Cevapla
  • süheyla kent 12 yıl önce Şikayet Et
    .... Hızlı tren denince aklıma Pamukova treninde ölen 41 kişi gelir hep.Onların suçu neydi?Hala yargılama devam ediyormuş.Vah gidene.
    Cevapla
  • kent suheyla 9 yıl önce Şikayet Et
    Binme kardesim o zaman vah mis iyi o zaman kimse olmesim dunyada yasayacak yer bulamayalim aşın artik sacma dusunceleri
    Cevapla
  • Bekir42 12 yıl önce Şikayet Et
    Eser Fırtına. Ankara da merkez gar son durak. Çarşının içinde ...
    Cevapla
  • kartal tibet 12 yıl önce Şikayet Et
    Trenin şoförü hız yapmaz umarım. Şoför bey trenin adına inanıp gaza fazla basma sakın sonunda aşırı hızdan kaza yaparsan hapiste alırsın soluğu. Örnekleri var olayın aman dikkat et.
    Cevapla
  • tibet kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Yil olmus 2014 dusunceye bak pis cahil
    Cevapla
  • eser fırtına 12 yıl önce Şikayet Et
    yardımcı olurmusunuz...?. arkadaşlar ben 1şey anlamadım....tren ankarada nerde bırakıcak...son durak neresi yani...? bırakdığı yerden merkez kaç dk sürer....bayramda teyzeme gideyim bari...hükümetimiz sağolsun...uzakları yakın,yakınları dahada yakın yapıyor...;)yrd.olursanız çok sevinirim....şimdiden tşk ederim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle