Türk Telekom Ar-Ge üssü kurdu süper beyinleri toplayacak

Türk Telekom’un teknoloji üreten ve ihraç eden Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’te açıldı.

Türk Telekom Ar-Ge üssü kurdu süper beyinleri toplayacak
Türk Telekom Ar-Ge üssü kurdu süper beyinleri toplayacak
GİRİŞ 13.08.2011 11:13 GÜNCELLEME 13.08.2011 11:13

Türk Telekom Grubu’nun Ar-Ge merkezi geleceğin teknolojilerini geliştirecek

5 bin 205 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek teknoloji üssünde, 400 kişiye iş olanağı sunulması hedefleniyor. Merkezin ana hedeflerinden biri de tersine beyin göçünü desteklemek.

Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin açılışında, Türk Telekom Araştırma İşbirliği Ödülleri’nin duyurusu da yapıldı. Üniversitelerden gelecek projelere finansman desteği sunacak olan ödüllere, tüm Türkiye’den başvuru gelmesi bekleniyor.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, teknoloji ihracı yapan bir Türkiye için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.

Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi ARI4 Binası; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin ve Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt’un katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı.

Yeni teknolojileri hayata geçirmeyi hedefleyen Ar-Ge merkezi, 400 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor. Yeni Ar-Ge merkezi ile Türkiye’nin nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirilerek, tersine beyin göçüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Türk Telekom ve Grup Şirketleri’nin Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştireceği Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi, 5 bin 205 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

Toplam 200 kişi kapasiteli toplantı salonları bulunan merkezde, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yarı zamanlı iş imkânı da sunulacak.

Ar-Ge merkezinde görev alacak yüksek teknoloji araştırma ekipleri, laboratuvarlarda geliştirilen servis ve hizmetlerin tasarım ve test aşamalarını gerçekleştirecek.

Türk Telekom Grubu’nda Ar-Ge alanında çalışan sayısı 1000 kişiye çıkacak

Türk Telekom Grubu, Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye’nin nitelikli insan kaynağını Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirerek tersine beyin göçüne katkı sağlamayı hedefliyor.  Tersine beyin göçü stratejisi doğrultusunda Türk Telekom bünyesinde bugüne kadar 50 kişi çalışmaya başladı.

Türk Telekom Grubu’nda sadece Ar-Ge faaliyetlerinde çalışan mühendis ve araştırmacı sayısı 900’ü buluyor. Türk Telekom Grubu Ar-Ge Merkezi’nin sağladığı iş olanaklarıyla bu rakamın 2012 yılı sonuna kadar yaklaşık 1000 kişiye çıkması hedefleniyor.

Ar-Ge merkezi üzerinden üniversitelerin bilgi birikimi ve araştırma altyapısını değere dönüştürmeyi amaçlayan Türk Telekom, AB ülkelerindeki öncü araştırma kuruluşlarıyla da işbirliği yapıyor. Türk Telekom Grubu’nun AB 7.

Çerçeve Programı ve EUREKA Ar-Ge Programı başlıkları altında 11 adet onaylanmış projesi bulunuyor. Diğer yandan Türk Telekom 2011 yılında Avrupa Birliği’nin EUREKA Ar-Ge Programı altında faaliyet gösteren, Eurogia+ Kümesi’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk telekom operatörü oldu. 

“Türk Telekom Araştırma İşbirliği Ödülleri” ile yeni fikirler hayata geçiyor

Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin açılışında Türk Telekom Araştırma İşbirliği Ödülleri’nin duyurusu da gerçekleştirildi.

Üniversitelerle bilgi alışverişi platformu oluşturarak işbirliklerini güçlendirmeyi, yeni projeler geliştirmeyi ve başarılı kişileri keşfetmeyi amaçlayan Türk Telekom, “Türk Telekom Araştırma İşbirliği Ödülleri”ni hayata geçiriyor.

Türk Telekom, yarışma ile üniversitelerin uygun bulunan Ar-Ge projelerini hem finansman hem de teknik ekip olarak destekleyecek. Ödül alan projeler, Türk Telekom ürün ya da servisi olarak hayata geçirilebilecek.

Türk Telekom Ar-Ge gücünü artırıyor

Türk Telekom Ar-Ge merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, konuşmasında; “İTÜ vizyonu gereği iş dünyasıyla yeni bağlar kurarak, mevcut bağlarını geliştirerek ve onu yakından izleyerek, öğrencilerinin profesyonel hayata daha çabuk geçebilmeleri ve kolay uyum sağlayabilmelerine uygun ortamı yaratmak için sürekli bir çaba içerisindedir.

Bu anlamda üniversite-sanayi işbirliğine samimiyetle inanan üniversitemiz, ciddi gayretler sarf ederek Türkiye’nin en üretken teknokentine sahip olmuştur. Haziran 2010 itibariyle ise Arı Teknokent Ailesi’ne Türk Telekom Grubu şirketlerinin Ar-Ge birimi dahil olmuş ve hedefimizin ve izlediğimiz yolun doğru olduğunu bize bir kez daha kanıtlamıştır’’ dedi.

Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt yaptığı konuşmada Türk Telekom’un Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türk Telekom’un Ar-Ge gücüyle şimdiye kadar başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Bozkurt, “Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile bu başarılı çalışmalara yenilerini ekleyeceğiz.

Biz bu merkezde yalnızca teknoloji geliştirmekle kalmayacağız. Ekosistemimizdeki kuruluşlarla ortak çalışarak istihdam yaratacağız, üniversitelerle işbirliği yaparak beyin göçünü önleyeceğiz ve teknoloji ihracını hızlandıracağız” diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7