Afette tıkanmaya karşı mobil paylaşım

Deprem, sel, çığ gibi olayların ardından her operatör kendisine verilen bölgelerde mobil iletişimi kesintisiz sağlayacak. Turkcell, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 47 ilden sorumlu olacak.

Afette tıkanmaya karşı mobil paylaşım
Afette tıkanmaya karşı mobil paylaşım
GİRİŞ 08.08.2011 12:26 GÜNCELLEME 08.08.2011 12:26

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'yi afet olaylarına karşı mobil operatörlere bölüştürdü. Bundan sonra deprem, sel, çığ ve buna benzer olayların ardından, her operatör kendisine verilen bölgelerde mobil iletişimin kesintisiz gerçekleşmesini sağlayacak. Afet olaylarında kapsamanın olmadığı bölgelerde acil aramaların sorunsuz ve gecikmesiz yapılabilmesi için operatörlere mobil baz istasyonları ile haberleşmeye destek olma yükümlülüğü getirildi.

25 bölgeye ayrıldı

Bu çerçevede Turkcell, Türkiye nüfusunun yüzde 74'ünü kapsayan ve içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 47 ilden sorumlu olacak. Önceki akşam iftar yeğinde gazetecilerle bir araya gelen Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapılan çalışmada Türkiye'nin 25 bölgeye ayrıldığını söyledi. Öztürkler, “47 ili içine alan 16 bölgenin sorumluluğu Turkcell'e verildi. Mevcut altyapı gücümüz ve 100'e varan mobil baz istasyonu sayımızla bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğizî dedi.

Simav'da başarılıydık

Öztürkler, acil durumlarda gerekli bütün desteği her zaman sağladıklarını belirterek, Simav depremi sonrasında da konuşturan operatörün Turkcell olduğunu ifade etti. Öztürkler, 19 Mayıs'ta Kütahya-Simav'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yarım saat içinde Turkcell ekiplerinin koordine olduğunu belirterek, bölgeye 2 ayrı baz istasyonu gönderildiğini ve mevcut kapasitenin ise artırıldığını söyledi.

Bugün