Turkcell abonesi olmayanı da haczetti

Şanlıurfa'lı gazeteci Fatih Çiftçi hesaplarına konulan yanlış haciz ve bloke işlemiyle şok oldu. Hacizi koyan Turkcell'di ama Çiftçi'nin hiçbir zaman Turkcell hattı olmadı!

Turkcell abonesi olmayanı da haczetti
Turkcell abonesi olmayanı da haczetti
GİRİŞ 05.08.2011 14:44 GÜNCELLEME 05.08.2011 14:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’lı gazeteci Fatih Çiftçi bir anda hesaplarına konulan yanlış haciz ve bloke işlemiyle adeta şok oldu. Turkcell sorunu ancak 48 saat içinde çözebileceğini dile getirdi.

Önce dolandırıldığını zanneden Fatih Çiftçi daha sonra olayın kimlik bilgilerinin karıştırılmasından kaynaklandığını öğrenince ikinci bir şok yaşadı.

Şahsına yönelik böylesine bir haciz ve bloke işlemini gerektiren ticari bir ödemesinin olmadığından emin olan Gazeteci Fatih Çiftçi, olayı öğrenir öğrenmez araştırmaya başladı.

Erzurum 5. İcra Müdürlüğünde 2010/10129 dosya nolu haciz ve bloke işleminde 1.550 TL alacaklı kurum olarak görünen TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş’nin 533 ***15*5 nolu GSM hat ile ilgili başlattığı icra takibinde kimlik bilgilerinin yanlış verildiğini öğrenen Çiftçi olayın araştırmasını daha da derinleştirince ortaya trajikomik durum çıktı.

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde ikamet eden ve ödemesini zamanında yapmayan Fatih Çiftçi’yi Şanlıurfa’daki Fatih Çiftçi ile karıştıran TURKCELL olayda hiçbir sorumluluğu olmayan Şanlıurfalı Çiftçi’nin kimlik bilgilerini Erzurum 5. İcra Müdürlüğüne bildirerek adına icra takibi başlattı.

TURKCELL’de adına kayıtlı hiçbir GSM hattının bulunmadığını ifade eden Gazeteci Çiftçi’nin hesaplarına bir anda haciz koyan TURKCELL, Şanlıurfalı Fatih Çiftçi’nin PTT’deki hesabında yer alan 334 TL’yi kendisine haber vermeden çekti.

Olayın neden kaynaklandığını anlamakta oldukça güçlük çeken Gazeteci Çiftçi yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için kapı kapı dolaştı, birçok avukatla görüştü. Maddi ve manevi zarara uğradığını aktaran Gazeteci Çiftçi, bu yanlışı yapanların peşini bırakmayacağını söyledi.

İkamet adresine ve iletişim bilgilerine bu borçla ilgili daha önceden herhangi bir tebligatın yapılmadığını aktaran ve bu yüzden bir anda parasına el konulan Gazeteci Fatih Çiftçi(30) yaşadığı bu akıl almaz olayın ardından ne yapacağını bilmiyor. 

Urfa Nireee Erzurum Niree 

Günlerdir yaşadığı ruh halini meslektaşlarına aktaran Çiftçi, “4 Ağustos 2011 Perşembe Günü öğlenden sonra Şanlıurfa Sarayönü PTT Şubesine gittim. 6217004 nolu adına açmış olduğum hesaba yeğenim tarafından yatırılan parayı çekmek üzere kartımı ATM’ye koyduğumda hesabımdaki 334 TL’nin çekildiğini fark ettim.

Şanlıurfa PTT Şubesinin İşlem Şefi ve Müdürle yapmış olduğum görüşmeler sonucunda hesabıma Erzurum 5. İcra Müdürlüğü’nce haciz ve bloke konduğunu öğrendim. O anda yaşadığım ruh haline gerçekten kelimelerle anlatmam imkansız.

Erzurum Nire Şanlıurfa Nire... İlk işim PTT’den ayrılıp bir avukatın yanına gitmek oldu. Zaman kaybetmeksizin Erzurum 5. İcra Müdürlüğünü telefonla aradık. 2010/10129 dosya nolu haciz ve bloke işleminin yapılmasını öngören kurumun TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş olduğunu öğrendim.

Erzurum 5. İcra Müdürlüğü’nden aldığım bilgilere göre 533 ***15*5 nolu GSM hat ile ilgili başlatılan haciz ve bloke işleminde benim kimlik bilgilerimin TURKCELL tarafından yanlışlıkla icra müdürlüğüne verildiği ortaya çıktı.

T.C Kimlik Nosu, Baba Adı, Anne Adı, Doğum Yeri ve Doğum Tarihimi birebir Erzurum 5. İcra Müdürlüğü’ne sunan TURKCELL yetkilileri nasıl bir yanlış yaptılar anlamış değilim. Çünkü Turkcell Müşteri Hizmetleri ile yapmış olduğum görüşmelerde bahse konu olan telefona ait kimlik bilgilerinin benim kimlik bilgilerimle tutarsızlık gösterdiği anlaşıldı.

Kısacası Erzurum’da başka bir kişiye ait olan borç yüzünden adıma bulunan tüm hesaplara haciz ve bloke konulmuş ve bir miktar paramda bilgim olmadan çekilmiştir. Bu yüzden şahsım gerek maddi gerekse manevi olarak zarara uğratılmıştır” dedi. 

TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş tarafından hesaplarına ek konulan Gazeteci Fatih ÇİFTÇİ, Turkcell'in müşteri hizmetlerine yapılan tüm başvuruları 48 saat içersinde dikkate alabileceğini ifade etti. Hemen düzeltme yapılması talebinde bulundu.

KAYNAK: SANLIURFA.COM
YORUMLAR 8
  • teoman oraloglu 12 yıl önce Şikayet Et
    haciz sistemini değiştirin. bu şekilde haciz yapılamaz. haciz sistemi mutlaka ama mutlaka değişmeli.Finansal gücü olanlar parayı yatırıp haciz yapıyor.Hayır, dini islam da bu uygulama bu şekilde değildir. Bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Hikmet Güngör 12 yıl önce Şikayet Et
    türkcell. Bu türkcell bana da aynısını yaptı. Telefon hattımı kapttım. Borç bırakmadım. Şehir değiştirdim iş gereği. Peşinden eski oturduğum adrese 40 tl için 200 tl icraa borcu çıkartmışlar. Faizin faizi. Kısaca. 40 TL borç da yoktu.
    Cevapla
  • Orhan USTA 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin En Büyük Sorunu Budur.. Ülkemizde birileri KÜRT SORUNU deyip topraklarımızda bir parça çalmaya çalışıyor. Aslında KÜRT sorunu yoktur. Sorunlu KÜRTLER vardır. Ama ne yazık ki Vatandaşların sorunu vardır. Sorunda büyük şirketlerdir. İstedikleri gibi at koşturuyorlar, istedikleri gibi hesabımızdan yetkisiz para çekiyorlar ve biz bu ücretleri geri alırken bir sürü masraf bedel ödüyoruz ama onlardan hataları için bir bedel alamıyoruz. Birçok GSM, ADSL, Telekom şirketi hizmeti doğru dürüst vermeden bizden hizmet faturası tahsil ediyor. Mesela bağlantımız yok ama fatura ödemeye devam ediyoruz. Bağlantıyı sağlayamıyorsa bu süre faturadan otomatik düşülürse bu hataları yapabilirler mi? Soruyorum size. Kandırmaca tarifeler, oyunlar, düzenler her türlü ticari ahlaka sığmayan entrikalar dönüyor ama denetleme kurumları sadece UYARIYOR muş. Ah yazık. Dinlemiyorlarsa birde ağlayın. Ne günlere kaldık. Sayın BAŞBAKANIMIZ; önce bu VATANDAŞ ın cebindeki asalakları alın ki VATANDAŞ huzur içinde çalışsın ve yaşasın.
    Cevapla
  • ahmet mete 12 yıl önce Şikayet Et
    turkcell yaparrr...onlar ağa paşa ya.... halk olarak bunlara tepki vermemiz lazım...koyun modunda takılmayalım...birkere hacizde ne oluyormuş? sen nasl müşterilerini haciz edersin ? zamannda o kadar para kazandığn adamı haciz etmek ben sizin paşanızım demektir...çok şimardılar bunlar...
    Cevapla
  • yasin çakmak 12 yıl önce Şikayet Et
    telekomdan bana da haciz işlemi geldi. ailem urfa da ben 10 yıldır istanbuldayım. köyde evimizin yanına sadece direk geldi ama telefon gelmedi. geçen kağıt gelmiş 13 bin tl borcum var diye. tc tutuyor adam 2003 te ödenmemiş fatura var dedi ben o yılda 15 yaşındaydım telefon almama imkan yok. aradım telekom u meğer yanlış yapmışlar diğer kişi 60 yaşında. tazminat davası açıyorum onlara o parayı onlardan alacağım. benden habersiz ailemi ne diye korkuturlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle