World kart 'nakit'in tahtına talip oldu

Yapı Kredi yöneticisi Nazan Somer, World kartın 6 aylık sonuçlarına göre 'lideriz' dedi, cari açık tedbirlerini değerlendirdi kart aidatı kararına sevindiklerini açıkladı

World kart 'nakit'in tahtına talip oldu
World kart 'nakit'in tahtına talip oldu
GİRİŞ 04.08.2011 14:20 GÜNCELLEME 04.08.2011 14:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hakan Göksel'in haberi

Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer ve Kartlı Ödeme Sistemleri Pazarlama Grup Direktörü Serkan Ülgen, Nişantaşı Sofa Hotel’de düzenledikleri basın toplantısında World kredi kartı grubunun ilk yarı verileri ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk kredi kartı olduğu vurgulanan toplantıda Yapı Kredi World kartın 20. Yılını kutladıklarını belirten yetkililer ilk yarı mali tablolarında Yapı Kredi’nin lider konumuna vurgu yaptılar.

2011 yılı ilk 6 aylık bağımsız denetimden geçmiş mali tablolara göre Yapı Kredi, kredi kartı alacak bakiyesinde yüzde 18.20 ile sektörde lider konumda bulunduğu aktarıldı.

Bankaların BKM’ye yaptığı ciro bildirimlerine göre de ilk altı ayda, Yapı Kredi World bireysel kartlar cirosunda yüzde 19.22, nakit çekim cirosunda yüzde 20.96, taksitli işlem cirosunda yüzde 21.62, temassız kart cirosunda yüzde 33.35 ve kart sahibi tekil müşteri adedinde yüzde 13.76 pazar payları ile sektörde liderliğini devam ettirdiği ifade edildi.

320 bin üye işyeri, 400 bini aşkın POS parkına sahip olan Yapı Kredi World’ün her yıl 500 milyonun üzerinde işlem gerçekleştiği, yaklaşık 200 milyon TL’ye eşdeğer puan kazandırdığı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Türkiye’nin en büyük alışveriş ve pazarlama platformunu temsil ettiğini, World kartın sadece kredi kartı olmadığını aynı zamanda Türkiye’nin en büyük alışveriş ve pazarlama platformunu temsil ettiğini söyledi.

Uluslararası alanda Türkiye’nin kredi kartları konusunda dünyaya öncülük ettiği ve kısa sürede edinilen başarının gıpta ile izlendiğini hatırlatan Somer Türkiye’nin pazar olarak dünya bankalarına öncülük ettiğini vurguladı.

Türkiye’de toplan 47 milyon kart olduğu ve kişibaşı ortalama 2 kart düştüğünü hatırlatan Somer, Yapı Kredi World kart müşterilerinin kişi başına 1,1 kart düştüğü konusunda bilgilendirildi. Somer, ektörde kredi kartı adetinden çok ‘Kredi kartı alacak bakiyesi ve tekil kredi kartı müşteri adeti’ verilerinin daha önemli olduğunu anlattı.

Vakıbank, TEB ve Anadolu Bankası’nın da World kart kullandığı bilgisine veren Somer toplam 12 milyon World kart kullanıcısı olduğunu bunlardan 8 milyonunun Yapı Kredi müşterisi olduğunu hatırlattı. Somer, Albaraka Türk’ün de World kart hizmetine katılan 4’üncü banka olacağı bilgisini verdi.

ÖDEME SİSTEMLERİNDE YENİ ÜRÜN VE HİZMETLER YOLDA

Kartlı Ödeme Sistemleri Pazarlama Grup Direktörü Serkan Ülgen yeni ürün ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Ülgen 5 yıl içinde Türk tüketicisinin ödeme sistemlerinde yeni ürün ve hizmetlerle tanışmaya devam edeceğini ve e-ticaret, ticari kartlar, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temassız ödeme ve yakın alan teknolojisi alanlarında büyüme potansiyeli olduğunu aktardı.

Somer de Yapı Kredi’nin hizmet anlayışını müşteriyi odak noktası yapan, sadakat platformundaki üstünlükten yana ve gerçek fayda yaratan inovasyoncu bir anlayış olarak niteledi. Somer liderlik stratejilerini buna dayandırdıklarını söyledi.

'KREDİ BÜYÜMESİNDE SORUN GÖRMÜYORUZ'

Toplantının soru cevap kısmında Haber 7’nin sorularını yanıtladı. Cari açığın önlenmesine yönelik harcamaların kısıtlanması için getirilen tedbirler için Somer, yetkili otoritelerin öngördükleri kredi büyümesinin yüzde 25’le sınırlandığını, Yapı Kredi için öngördükleri büyümenin yüzde 22 olduğunu ve bir sorun görmediklerini belirtti.

'KART AİDATLARI KARARI SEVİNDİRİCİ'

Kredi kartı aidatları ile ilgili Yargıtay’dan ilk kez bankalar lehine karar çıkması sonrası nasıl bir tavır sergileyeceklerine ilişkin soruya ‘ Karar kredi kartları sektörü için sevindirici çünkü ardından çok ciddi bir emek var, gayret var, ekip var... Bu kararın verilmesi sevindirici bir gelişme’ cevabını verdi.

Sorunlu kredi kartlarına ilişkin soruya, Pazar paylarındaki ve kart adetindeki büyüklüklerine rağmen sorunlu kartlar anlamında kart piyasasının en az 2 puan altında olduklarını aktaran Somer son olarak da tek pos uygulaması ile yol kat edildiğini ama gelinen noktayı yeterli bulmadıklarını ve istekle şevkle artırmaya çalıştıklarını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • and 12 yıl önce Şikayet Et
    puanları bankalar mı veriyor. puan para v.s verdikleri her şeyi üye iş yerlerinden hemde zorla gasp ederek tüketiciye işyerinin rızası olamadan hatta üye işyeri hesabından çalarak tüketiciye ödüyorlar vatandaşda bu para puanları bankalar veriyor zannediyor.bankalar hiç bir şey üretmez ve karşılıksız vermez türkiyedede istedikleri gibi kral olarak soymaya devam ediyorlar.
    Cevapla
  • ynapxo 12 yıl önce Şikayet Et
    tefeciler. satın aldığımız herşeyin fiyatının içinde bankaların verdiği puanların ve komisyonların da tutarı vardır. kredi kartı olmasa herşey biraz daha ucuza alınabilir. bu ufak tefek şeylerde göze görünmeyen bir tutar olabilir, ancak az da olsa satın aldığımız herşeye faiz karıştırıyorlar. puan diye verdikleri küçük rakamları da zaten fiyatlara ekliyorlar. bank asya'nın da bu faizcilerden bir farkı yok. kar payı dedikleri şey düpedüz faiz...
    Cevapla
  • groningen 12 yıl önce Şikayet Et
    Soyguncular. Bunlar tamamen soyguncu, bankada çalışan bir arkadaşımın anlattığı: o ay hedefleri tutturamadık müdür; bir isim uydurun tüm ticari hesaplardan 50 tl kesin itiraz eden olursa buraya çağırın dilekçe alın iade edersiniz dedi.
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 12 yıl önce Şikayet Et
    Tabi olurlar!. Tavan rakamdan yıllık kart ücreti, hesabınız varsa yıllık hesap işletim ücreti, kredi kartı limitini bilmeden aşarsanız haber vermeden alışveriş faizi... Bu kadar haksız kazancın hesabını nasıl verecekler?
    Cevapla
  • mehmet murat yeşilmen 12 yıl önce Şikayet Et
    kartınız sizin olsun. madem çoksevindiniz alın kartlarınız sizin olsun...güle güle harcayın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle