Erdoğan: Bu kez teğet bile geçmeyecek!

Başbakan Erdoğan, Avrupa'da başgösterdiği belirtilen ekonomik kriz için, daha önceki krizde teğet geçeceğini söylediğini hatırlarttı ve bu sefer ne olacağını da söyledi...

Erdoğan: Bu kez teğet bile geçmeyecek!
Erdoğan: Bu kez teğet bile geçmeyecek!
GİRİŞ 27.07.2011 10:50 GÜNCELLEME 27.07.2011 10:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'da başgösterdiği belirtilen ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarına ilişkin olarak, ''Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı'da, Avrupa'da kriz olabilir ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce 'teğet geçecek' dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın'' dedi.

Erdoğan önlemler konusunda ise şunları kaydetti: "Verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız. Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak, hiç endişeniz olmasın, harcamaları da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf herkesi tehdit eder. Aileleri de iş adamlarını da aynı şekilde devleti de. Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık"

Başbakan Erdoğan, Türk Lirası'nın değeri konusunda, ''Bundan bir süre önce Türk Lirası'nın değer kazanmasından birçok çevreler rahatsız oluyordu. Şimdi değer kaybından rahatsız oluyorlar. Merak etmeyin biz şimdi onun ortasını bulacağız tekrar ve çok rahat bulacağız'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • huseyin ulutas 12 yıl önce Şikayet Et
    TAYYIP BABA!!!. inaniyorum sayin basbakanimiza cünkü balik bastan kokar derler,at sahibine göre kisner derler ve yaptiklarida yapacaklarinin teminati derler.örnekleri cogaltmak mümkün. yönetici ve kurmaylari inancli olunca Allahin izniyle tekeden süt cikartir bu kadro.yollari acik olsun.
    Cevapla
  • yorumlu yorum 12 yıl önce Şikayet Et
    :. başbakan rte 2 hafta önce ekonomik büyümede dünyada birinci ülke olduklarını beyan ettikten sonra bugün ise türkiyenin krize gireceğini söyleyip ''yere çok sağlam bastıklarını'' belirtiyor...beyanlarından birşey anlamadım
    Cevapla
  • furkan demir 12 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler acıdır!. Valla Oyum Akp ye ama bu kriz bizi de bitirebilir. Bir önceki krizde neler olduğunu hatırlayın, şimdi bu gelen krizle, bakın açık konuşuyorum, Abd ekonomik olarak çökecek! ab çökme noktasına gelecek! Bunları basit işler zannetmeyelim. Ekonomisi ulusal değil küresel olan bir dünyada yaşıyoruz. Kralın ölümü herkeste sancı yapar. Para piyasasına bakıyorum ve acı gerçek o ki; TÜM PARA bankalarda, millet bankalara çalışıyor! 80 90 lı yılların ortasına kadar piyasalar bozuktu ama sıcak para dönüyordu millette ticaret iyidi. Şimdi avm ler iyi ihracatçı iyi zengin daha zengin. Valla keşke olmasa ama bu girdap abd yi yutacaksa bizde boğulur gideriz özellikle bu durumdayken
    Cevapla
  • Turgut YILDIRIM 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım. Tamam bu kez kriz teğet bile geçmeyecek saglam basıyoruz yere diyorsunuz inanmak için gönülden ugrasıyorum ancak dolar 1.7 avro 2.5 TL'ye yükseldi. Bundan önce zengin olup elinde döviz olanlar simdi biraz daha zengin oldu. Olsunlar Allah daha cok versin onlara da biz asgari ücret alanlar iscilerin alım gücü giderek düsüyor. Kriz sadece bize vuruyor. Benzine yapılan zamlardan bahsetmek bile istemiyorum zaten cünkü artık benzin satanlarda isyan ediyor.
    Cevapla
  • muhsin corug 12 yıl önce Şikayet Et
    sn başbakanım. usd 1,74tl,ithal malzemelerin tamamı usdye endeksli,maliyetler arttı,buna bağlı olarak alımgücü azalıyor,borsada kağıt üzerine yazılı,piyasada değeri kadar malzeme olmayan milyarlarca usd var,sıcak para politikanızın,aslında "sıcak para politikası" olmadığı bile ihracat-ithalat oranlarından belli-ydi,on yıldır sanki borsadan hisse senedi alan yabancılar hakikaten parayı arabalarla türkiyeye getirip piyasada kullanıyormuş gibi davranıp "sıcak para geldi,geliyor" diye milleti avutmalarınız yokmu.bunca gerçeğe rağmen nasıl "teğet bile geçmeyecek" diyebiliyorsunuz? kendi rakamlarınıza göre yoksulluk 1.600tl açlık sınırı 850tl,asgari ücret 630tl.bakın bunlar benim iddialarım değil,hükümetin rakamları.bunca olaydan benim anladığım şu kriz bi geçmişte,ayrıca bide teğet geçecekmi geçmeyecekmi konu bu.ha işte onu konuşur,tartışırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle