Çalık'ın petrol arama talebine red!

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Çalık Enerji’nin Şırnak’ta 2 farklı sahada petrol arama ruhsatnamesi verilmesine ilişkin talebini reddetti.

Çalık'ın petrol arama talebine red!
Çalık'ın petrol arama talebine red!
GİRİŞ 21.07.2011 11:15 GÜNCELLEME 21.07.2011 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Petrol Hakkına Müteallik Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Müdürlük, petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin kendisine başvuruda bulunulan şirketlerin taleplerinin 2’sini reddederken, 7 ruhsat talebini ise kabul etti. Ayrıca bir şirketin de petrol arama ruhsatı süresi 10 yıla kadar uzatıldı.

 -ÇALIK’A 2 İPTAL-

 Müdürlük, Çalık Enerji San. Ve Tic. A. Ş.’nin Şırnak’ta 44 bin 138 ve 45 bin 516 hektarlık 2 farklı sahada yaptığı, petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin talebini reddetti. Redde gerekçe olarak ise, yapılan müracaatın incelendiği, ancak müracaatın 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun bazı maddeleri gereğince iptal edilmesi gösterildi.

Müdürlük, bunun dışında Turkish Petroleum International Co. Ltd. firmasının Şırnak’ta 2 ve Zonguldak’ta da 2 farklı saha için yaptığı petrol arama ruhsatı verilmesi ilişkin taleplerini kabul etti. Ayrıca, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Adıyaman’da 34 bin 97 hektarlık alan için yaptığı petrol arama ruhsatı başvurusu ve Adıyaman ile Şanlıurfa illeri içerisinde yer alan 19 bin 909 hektarlık sahada yaptığı arama ruhsatı başvurusu kabul edildi. Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Paz. A.Ş.’nin de Gaziantep ve Şanlıurfa sahasındaki 48 bin 948 hektarlık arazi için yaptığı petrol arama ruhsatı başvurusu kabul edildi. Müdürlük, Güney Yıldızı Pet. Üretim, Son. Müt. ve Tic. A.Ş.’nin Adıyaman’daki petrol arama ruhsatı süresini ise 10 yıl uzattı.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 1
  • omer hattab 12 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım sonu ne olacak. ?. bakalım çalık grubuna red çeken Genel Müdürün sonu ne olacak ?
    Cevapla