Kreş açan özel şirketler vergiden düşecek

Hükümet, çalışma yaşamı ve sosyal güvenlik alanlarında köklü adımlar atmaya hazırlanıyor. özel şirketlerin kreş gibi bakım hizmeti masraflarını vergiden düşmelerinin önünü açıyor.

Kreş açan özel şirketler vergiden düşecek
Kreş açan özel şirketler vergiden düşecek
GİRİŞ 20.07.2011 09:24 GÜNCELLEME 20.07.2011 09:24

Hazal Ateş'in haberi

Hükümet yeni bir düzenlemeyle özel şirketlerin kreş gibi bakım hizmeti masraflarını vergiden düşmelerinin önünü açıyor. Kadın konukevleri yaygınlaştırılacak ve muhtaç çocuklar için de ev sayısı artırılacak

Hükümet,çalışma yaşamı ve sosyal güvenlik alanlarında köklü adımlar atmaya hazırlanıyor. Sosyal hizmetlerin, aile, kadın, çocuk, genç, engelli, yaşlı ve evsizlere yönelik alanlarda ihtisaslaşması sağlanacak.

Özellikle çocuk bakım hizmetlerinin maddi açıdan karşılanabilir hale getirilmesi ve yaygın şekilde sunumu için işverenlerin üzerindeki yük hafifletilecek.

Bu kapsamda, kayıt içinde çalışan kadınların istihdama katılımını sağlamak amacıyla, çocuklarını kreşe gönderen kadınlara çocuk bakım ve eğitim teşviki verilecek.

Diğer yandan, işverenlerin bakım hizmeti maliyetlerinin vergiden düşürülmesi yolu açılacak.

ESNEK ÇALIŞMA MODELİ

Çalışma hayatında esneklik uygulamalarının işçi ve işverenler açısından çekici kılınması için, standart iş sözleşmelerindeki esneklik düzeyi incelenerek gerekli uyumlaştırma çalışmaları yapılacak.

Bu kapsamda kısmi süreli çalışma biçiminin uygulanmasını kısıtlayabilecek engeller belirlenecek, çalışma biçimi işçiler ve işverenler arasında talep edilir bir yapıya kavuşturulacak.

Sosyal destek alarak hayatını idame etmek zorunda kalan vatandaşların çalışabilir durumda olanların işgücü yetiştirme kurslarından ve işe yerleştirme hizmetlerinden öncelikle yararlandırılmaları sağlanacak.

Kayıtlı çalışan kesim yoksulluk durumuna düşerse bu kişiler sosyal yardımlarla desteklenecek. Bu uygulama ile sosyal destek alabilmek için kişilerin kayıtdışı çalışmayı seçmelerinin önüne geçilecek ve muhtaç kesimin tamamı bu destek sisteminden yararlanabilecek.

Kaçak işçi çalıştırmaya son

Kaçak işçi çalıştıran işletmeler kamu ihalelerinden men edilecek. Belirli bir dönem boyunca çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatına uyduğu tespit edilen, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alan, kayıtdışı işçi çalıştırmayan işverenlere ödül verilecek.

Primlerini düzenli ödeyen işverenlere ödedikleri süreler ile orantılı prim teşviki getirilecek. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanacak.

KAYNAK: SABAH