EPDK, köy pompası otomasyonunu erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bayilik lisansına kayıtlı sabit köy pompası veya tarımsal satış amaçlı tankerlere otomasyon sistemi kurulması uygulamasını erteledi

EPDK, köy pompası otomasyonunu erteledi
EPDK, köy pompası otomasyonunu erteledi
GİRİŞ 12.07.2011 14:57 GÜNCELLEME 12.07.2011 14:57

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bayilik lisansına kayıtlı sabit köy pompası veya tarımsal satış amaçlı tankerlere otomasyon sistemi kurulması uygulamasını 3 ay erteledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre EPDK, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren otomasyon kurulumu uygulamasını, sadece köy pompası veya tarımsal satış amaçlı tankerlere yönelik 30 Haziran 2011 tarihinden 30 Eylül 2011 tarihine erteledi.

Konuyla ilgili bilgi veren EPDK yetkilisi, ''Hasat dönemi olduğu için çiftçilerin mazot ikmallerini sağlarken herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için sadece köy pompaları ve tarımsal satış amaçlı tankerlere yönelik olarak otomasyon uygulamasını 30 Eylül tarihine erteledik. Diğer akaryakıt uygulamaları için ise uygulama devam edecek'' dedi.

İSTASYONLAR ANLIK TAKİPTE

Akaryakıt ana dağıtım şirketleri tarafından kurulan otomasyon sistemi ile 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren akaryakıt istasyonlarının sattığı akaryakıt EPDK tarafından anlık olarak takip edebiliyor. Kurum, hangi istasyondan ne kadar satış yapıldığını görebilecek, fakat ticari sır nedeniyle bilgileri paylaşmayacak.

KAYNAK: AA