78 firma ve kişiye ihale yasağı getirildi

İçişleri, Milli Savunma, Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, 78 kişi ve şirkete ihale yasağı getirdi

78 firma ve kişiye ihale yasağı getirildi
78 firma ve kişiye ihale yasağı getirildi
GİRİŞ 01.07.2011 15:19 GÜNCELLEME 01.07.2011 15:19

İçişleri, Milli Savunma (MSB), Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 78 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Orman Genel Müdürlüğü, ''Hancı Eğlence Merkezi Medikal Hayvancılık Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi''ni ihalelerden men etti.

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre tüm ihalelere giremeyecek.

TDİ

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü de 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 firmaya ceza getirdi.

TDİ A.Ş. İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı ''SMS Deniz Özel Güvenlik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi'' ile ''ÖZ-GE Özel Güvenlik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'' ihalelerden men edildi.

İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirketler, 2'yer yıl süreyle tüm ihalelere katılamayacaklar.

MALİYE BAKANLIĞI

Maliye Bakanlığı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre ''Tarsus Belediyesi''ne ceza getirdi.

Mersin Defterdarlığı Tarsus Malmüdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Tarsus Belediyesi, 6 ay süreyle İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan ihalelere giremeyecek.

Maliye Bakanlığı tarafından 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre kurum ihalelerine giriş yasağı getirilen diğer kişi ve firmalar da şunlar:

''Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Gürler Gündoğ (6 ay)

Kastamonu Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye giren Hasan İlker Topkaraoğlu (6 ay)

Ezine Malmüdürlüğünün (Milli Emlak Servisi) ihalesine katılan Nulay Yıldız (6 ay)

Eskişehir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye giren Ali İşgüzar                                            

Bursa Defterdarlığı Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye giren                Mesut Başaran (6 ay)

Konya Ilgın Kaymakamlığı (Malmüdürlüğü) tarafından yapılan ihaleye katılan Levent Uçak (6 ay)

Elazığ Maden Malmüdürlüğünün ihalesine giren Selami Kılıç (6 ay)

İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Marmara Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Güray Dayanıklı (6 ay)

Yalova Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Kamil Kaylesiz (6 ay)

Ağrı Eleşkirt Malmüdürlüğü tarafından aypılan ihaleye katılan Adnan Murat (1 yıl)

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Hüseyin Akpınar,

Erzurum Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Ahmet Kızıl (1 yıl)

Rize Derepazarı Malmüdürlüğünün ihalesine katılan Bünyamin Albayrak (1 yıl)

Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İzmit Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye giren Aslanbey Murtezaoğlu (1 yıl)

Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Yonus Tutar (1 yıl)

Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Hüseyin Arslan (1 yıl)

Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Mayda Pazarlama Tanıtım Organizasyon Danışmanlık İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi (1 yıl)

Manisa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Sevgi Sarıkaya (1 yıl)

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Vakkas Mutlu (1 yıl)

Adana Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Abdurrahman Ali Samyürek (1 yıl)

İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Marmara Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Mehmet Ali Gül (1 yıl)

Gümüşhane Kelkit Malmüdürlüğü (Milli Emlak Servisi) tarafından yapılan ihaleye giren Ahmet Nas (2 yıl)                                                                                                         

Konya Defterdarlığı (Milli Emlak Müdürlüğü) tarafından yapılan ihaleye giren Mehmet Koçyiğit (1 yıl)

Çanakkale Çan Malmüdürlüğünün ihalesine katılan Ha-Kem Madencilik Turizm İnşaat Sosyal Hizmetler Nakliye Orman Ürünleri Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi (1 yıl)

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Rasim Akti (1 yıl)

Bursa Defterdarlığı Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Faik Karakaya (1 yıl)

Soma Kaymakamlığı (Malmüdürlüğü) tarafından yapılan ihaleye giren Murat Yerlikaya (1 yıl)

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren  Şakir Akgöz (1 yıl)

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kartal Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Akçakese Köyü Tüzel Kişiliği (3 yıl)''

İçişleri, Milli Savunma (MSB), Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 78 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre İçişleri Bakanlığı, Tokat İl Özel İdaresinin ihalesine katılan Turhal Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı ''Hamza Sever''i 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 kez süreyle ihalelerden men etti.

Söz konusu kişi, 2 kez 1'er yıl süreyle ihalelere ihalelere katılamayacak.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanuna göre 19 kişi ve firmaya ihale cezası getirdi.

Yasak getirilen kişi ve firmalar şunlar:

''Çeşme Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Çeşme Esnaf ve Sanatkar Odasına kayıtlı Turan İbiş (6 ay)

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Fatih Keskin (6 ay)

Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Adana Ticaret Odasına kayıtlı Nur İlaç ve İlaçlama Makinaları Pazarlama ve Servis Hizmetleri Limited Şirketi ile ortağı Metin Büyüknacar (1 yıl)

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine giren İlyas Kütükçü (6 ay)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Hasan Sivri (6 ay)

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ihalesine katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Arı Oto Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ortağı Fatih Yiğit (1 yıl)

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine giren Mustafa Keskinoğlu (6 ay)

İzmir Çeşme Belediye Başkanlığının ihalesine giren Zeynep Süren (6 ay)

Çeşme Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı Cemil Baysın (6 ay)

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğünün ihalesine giren Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı Mehmet Ali Uğurluer (1 yıl)

Nevşehir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı Garden Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Bülent Halaç (1 yıl)

Çorlu Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Namık Kemal Yücel (1 yıl)

Çeşme Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı Toros Gösteren (6 ay)

Ünye Belediye Başkanlığının ihalesine giren Abdullah Uçar (1 yıl)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Temelli Grup Taahhüt Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Münir Temelli (4 kez 1'er yıl)

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Tijen Aybek (6 ay)''

İçişleri, Milli Savunma (MSB), Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 78 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Milli Savunma Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 24 kişi ve firmaya ceza verdi.

Yasak getirilen kişi ve firmalar ve yasak süreleri şöyle:

''Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihalesine katılan ve Almanya'da bulunan IBF FIUTAK GMBH ile ortağı Rainer Fıutak (2 kez 1'er yıl)

6'ıncı Ana Bakım Merkezi Komutanlığı (Balıkesir) tarafından yapılan ihaleye Balıkesir Ticaret Odasına kayıtlı giren Ruziye Avcı (1 yıl)

4'üncü Komando Tugay Komutanlığı (Tunceli) tarafından yapılan ihaleye katılan Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı Yusuf Yalçın (1 yıl)

2'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının (Diyarbakır) ihalesine giren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Talhat Büyükşahin (1 yıl)

2'inci Kolordu Komutanlığı (Çanakkale) tarafından yapılan ihaleye katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Engin Çevik (6 ay)

Gölcük Deniz İkmal Merkezi Komutanlığının ihalesine giren Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı İhsan Barış Olutbay (6 ay)

2'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığının (Kayseri) ihalesine katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı Oypaş Oto Yedek Parça Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ortağı Mehmet Sürekli (1 yıl)

Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Otat Tarım Ürünleri Taşımacılık SAnayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Cavit Memiş (6 ay)

İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığının (Isparta) ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı Şermin Ençetin Akkuş (1 yıl)

Sekizinci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının (Tekirdağ) ihalesine katılan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı DEH-NA Gıda İnşaat Barter Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Hüseyin Tezer Özbaşaran (1 yıl)

Sekizinci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının (Tekirdağ) ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı 4G Elektronik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Hudidan Yıldız

Ankara Tedarik Bölge Başkanlığının ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı Şener Saygı Gıda Nakliyat İnşaat Konfeksiyon Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (6 ay)

Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Isparta) tarafından yapılan ihaleye giren Naneks Gıda İnşaat Taşımacılık Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi (6 ay)

Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Isparta) tarafından yapılan ihaleye giren Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Naneks Gıda İnşaat Taşımacılık Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (6 ay)

Bursa Tedarik Bölge Başkanlığının ihalesine katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı İpek Grup Gıda Tarım Tekstil ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Kerem Can Kömürcü (1 yıl)

6'ncı Hudut Alay Komutanlığının ihalesine giren Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı (Van) Behcet Ertuş (1 yıl)

Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Otat Tarım Ürünleri Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Cavit Memiş (6 ay)

2'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığının (Kayseri) ihalesine giren Kayseri Ticaret Odasına kayıtlı Tolga Alkan (1 yıl)

5'inci Komando Alay Komutanlığı (Çanakkale) tarafından yapılan ihaleye katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Hümeyra Bulutoğlu (6 ay)

95'inci Zırhlı Tugay Komutanlığının (Tekirdağ) ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı 4G Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Hudidan Yıldız (6 ay)

2'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığının (Kayseri) ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Çamsel Hortum ve Sanayi ve Ürünleri Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Şahin Yüksel (1 yıl)

İstanbul Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ihaleye katılan Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (1 yıl)

Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Ankara Ticaret Odasına kayıtlı İpek Grup Gıda Tarım Tekstil ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Kerem Can Kömürcü (1 yıl)''

KAYNAK: AA