Ödemiş'te karpuz pazarı tatsız açıldı

Ülkenin önemli karpuz üretim merkezlerinden Ödemiş'te, ürünün pazara çıkmasının ardından kilo fiyatının 10 kuruşa kadar düşmesi üreticileri üzdü.

Ödemiş'te karpuz pazarı tatsız açıldı
Ödemiş'te karpuz pazarı tatsız açıldı
GİRİŞ 29.06.2011 13:13 GÜNCELLEME 29.06.2011 13:13

Ödemiş'te karpuz hasadının başlamasıyla İstasyon mevkisinde karpuz pazarı kuruldu. Sabah erken saatlerde karpuzlarını toplayarak traktörlerle pazara getiren üreticiler, karpuzun kilo satış fiyatının düşük seyretmesinden yakındı. Kilo satış fiyatı 30 kuruştan açılan pazarda fiyatlar 10 kuruşa kadar geriledi.

Ödemişli karpuz üreticilerinden Davut Aykan, Ödemiş Ovası'nda yetiştirilen karpuzun tamamının bu pazarda satışa sunulduğunu belirterek, ''Karpuzun kilo fiyatı 10 kuruşa kadar geriledi. Ödemiş Karpuz Pazarı'nda, bu yıl ne pazar var ne de piyasa. Ürettiğimiz mahsulleri satamaz olduk. Halimiz harap, ürettiklerimizi alan satan yok. Sesimize kulak verilmesini istiyoruz'' dedi.

Üretici Yaşar Uygun da zararlarının büyük olduğunu, destek beklediklerini söyledi.

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocağa ise yaptığı açıklamada ilçede bir karpuz suyu fabrikası kurulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Karpuz üreticisinin maliyetlerini bile karşılayamadığını anlatan Kocaağa, ''Üreticileri çok zor durumda. Karpuzun kilo fiyatı 10 kuruşa kadar indi. Bölgemizde yılın 7 ayında karpuz yetiştirilebiliyor. Ödemiş'te karpuz suyu fabrikası kurulmasını istiyoruz. Fabrika kurulması üreticiyi rahatlatır'' diye konuştu.

KAYNAK: AA