Yağmur samanın kalitesini düşürdü

Geçtiğimiz hafta yağan yağmurların samanın kalitesini düşürdüğü ve geçtiğimiz yıl 3-5 kuruştan satılırken bu yıl fiyatının 30 kuruşa çıkmasının ardından gerilediği açıklandı

Yağmur samanın kalitesini düşürdü
Yağmur samanın kalitesini düşürdü
GİRİŞ 24.06.2011 11:15 GÜNCELLEME 24.06.2011 11:15

Geçtiğimiz hafta yağan yağmurların samanın kalitesini düşürdüğü ve geçtiğimiz yıl 3-5 kuruştan satılırken bu yıl fiyatı 30 kuruşa kadar çıkan saman fiyatlarının 10 kuruşa kadar gerilediği açıklandı.

Tarımın önemli merkezlerinden Çukurova bölgesinde geçen hafta yağışlar hasadı yapılan buğday tarlalarındaki samanın kalitesini düşürdü.

Yağışlar nedeniyle bazı tarlalarda çürüyen samanın renginde de kararma ve bozulmalar meydana geldi. Hayvancılığın en önemli yem girdilerinden samandaki kalite kaybı fiyatların da kiloda 30 kuruştan bir anda 10 kuruşa kadar gerilemesine neden oldu.

Adana'nın yumurtalık ilçesinde Güneydoğu'dan ve Hatay'dan gelen tarım işçileri, tarlalardaki samanları toplayarak balyalar halinde ya da çuvallarla traktör kasalarına yüklüyor. Günde 14-15 saat çalışan işçilerin topladığı samanlar hayvan yemi olarak değerlendirilmek üzere Türkiye'nin hemen her yerine gönderiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL