Eskşehir'de ilk mahsül sevinci!

Eskişehir Ticaret Borsası'na (ETB) getirilen yılın ilk mahsul arpası, sembolik olarak kilogramı 3 lira 10 kuruştan satıldı.

Eskşehir'de ilk mahsül sevinci!
Eskşehir'de ilk mahsül sevinci!
GİRİŞ 23.06.2011 17:33 GÜNCELLEME 23.06.2011 17:33

Eskişehir Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, ETB Satış Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu sezon ki yağışların ürünlere faydalı olduğunu belirterek, ''Bu yıl buğday ve arpada 936 bin ton rekolte bekliyoruz. Yağmurlar, hububata zarar veren süne ile mücadele konusunda faydalı oldu. İnşallah kaliteli ürün alacağız'' dedi.

ETB Başkanı Selim Öğütür de Çukurova ve Antalya bölgelerinde arpa satışlarının geçen ay başladığını ifade ederek, fiyatlarda geçen yıla göre yüzde 20 artış görüldüğünü kaydetti.

Eskişehir Ziraat Odası (EZO) Başkanı Hüseyin Ünal da 2011 yılının çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

2011 yılının ilk arpasını Eskişehir'in Beyazaltın köyünden ETB'ye getiren çiftçi Mehmet Ali Boz da tarlasından yaklaşık 8 ton arpa aldığını belirterek, verimin geçen yıla göre daha fazla olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ilk mahsul arpanın 500 kilogramı açık artırma ile 3 lira 10 kuruşa Oğuzlar AŞ'ye satıldı. Ürünün geriye kalan 7,5 tonunun ise kilogramı 48 kuruştan işlem göreceği öğrenildi.

Sezonun ilk mahsul arpasını satın alan tüccar Ahmet Oğuz ise Eskişehir'deki ilk mahsulü aldığı için büyük sevinç yaşadığını belirtti.

Tören sonunda yılın ilk mahsul arpasını satan çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.

KAYNAK: AA