Babalar, anneleri de sevgiliyi de geçti

Bankalararası Kart Merkezi babalar gününe ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı. Harcamalar yüzde 19 artarken, Babalar günü diğer özel günleri geride bıraktı.

Babalar, anneleri de sevgiliyi de geçti
Babalar, anneleri de sevgiliyi de geçti
GİRİŞ 22.06.2011 11:04 GÜNCELLEME 22.06.2011 11:04

Bu yıl Babalar Günü için yaptığımız harcamalar geçtiğimiz yıla oranla yüzde 19 oranında artarak 851 Milyon TL oldu.  2011 yılının özel günler harcama rekoru kırıldı. Babalar, Yılbaşı, Anneler ve Sevgililer Günü harcamalarını gölgede bıraktı. Babalar Günü’nde havaalanları doldu taştı, hem babalar hem de çocukları için en güzel hediye tatil oldu. 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Babalar Günü’nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı. Babalar Günü’nü kapsayan 18–20 Haziran 2011 tarihlerinde BKM takasında gerçekleştirilen işlem adeti geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11,5 artışla, 8 milyon 602 bin 266 adet olarak; ciro ise, yüzde 19,1 oranındaki artışla 851 milyon 481 bin TL olarak gerçekleşti. 

Babalar hem anneleri hem de sevgilileri gölgede bırakarak 2011 yılının özel günler harcama rekorunu kırdı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2011 yılının özel günlerde yapılan harcamalarında rekoru babalar kırdı. Babalar Günü’nü kapsayan 18–20 Haziran hafta sonu tarihlerinde yapılan 851 milyon TL harcama tutarı ile babalar; yılbaşı, anneler günü ve sevgililer günü için yapılan harcamaları gölgede bıraktı. 

2011 yılı özel günler harcama verileri

Yılbaşı                 :              750 Milyon TL

Sevgililer Günü    :             713 Milyon TL  

Anneler Günü      :             790 Milyon TL

Babalar Günü      :             851 Milyon TL

Babalar günü ve karne sevinci birleşti havaalanları doldu taştı…

2010-2011 öğrenim yılını tamamlayan okulların da kapanması ile Babalar Günü harcamaları rekor düzeye ulaştı. BKM tarafından açıklanan verilere göre, Babalar Günü ve okulların yaz tatiline girdiği hafta sonunu kapsayan 17-19 Haziran 2011 tarihleri arasında, seyahat acenteleri ve havayolları sektöründe yapılan harcamalarda, bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yüzde 10 oranında artış gözlemlendi.

Her yıl en çok tercih edilen hediyelerin başında gelen cep telefonu, giyim ve kuyumculuk sektörü harcamalarını ayrı tuttuğumuzda, seyahat acenteleri ve havayolları sektöründe yapılan harcamalar,  bu yıl hem babaların hem de çocuklarının en büyük hediyesinin tatil olduğunu ortaya koyuyor.

Bu yıl babalarımıza son teknoloji akıllı telefonlar hediye ettik…

Bu yıl Babalar Günü’nün en çok tercih edilen hediyesi, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar oldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Babalar Günü’nde klasik giyim ve ev için yapılan market alışverişleri dışında Babalar Günü alışverişi dönemini kapsayan 17-19 Haziran tarihlerinde teknolojik ev aletleri ve cep telefonu satışlarını kapsayan elektronik eşya, bilgisayar ve telekomünikasyon sektöründe toplam 225 milyon TL tutarında harcama yapıldı.

Harcamaların bölgesel dağılımına bakıldığında Babalar Günü’nde, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nin elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründe yapılan harcamalarda lider olduğu belirlendi. BKM verilerine göre bu yıl, elektronik eşya sektöründe Akdeniz Bölgesi, telekomünikasyon sektöründe ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi üçüncü sırada yer aldı.

Bu Yıl Babalarımız için Daha Değerli Hediyeleri Tercih Ettik

BKM takasında gerçekleştirilen işlem adetleri ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11 oranında artış göstererek 8 milyon 602 bine ulaştı. Harcama cirosundaki artışın işlem adedinin üzerinde oluşu, bu yıl babalarımız için daha pahalı hediyeleri seçtiğimizi gösterdi.

Özel günler kendi sektörlerini belirledi. Anneler için kuyumculara, sevgililer için giyim mağazalarına, babalar için cep telefonu mağazalarına gidiyoruz…

Özel günlerdeki harcama oranlarına bakıldığında, farklı sektörlerin ön plana çıktığı gözlemleniyor. Anneler Günü’nde yılın rekor satış oranını yakalayan kuyumcular, sevgililer gününde yerini giyim ve aksesuar sektörüne bırakıyor. Babalar Günü’nün yıllardır değişmeyen en gözde sektörü ise, ağırlıklı olarak cep telefonu ve aksesuarlarını kapsayan telekomünikasyon sektörü olarak ilk sıradaki yerini koruyor.

KAYNAK: HABER7