İşverenin en çok aradığı iki mühendislik!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre, mayıs ayında en çok istihdam yaratan sektörler inşaat ve tekstil oldu.

İşverenin en çok aradığı iki mühendislik!
İşverenin en çok aradığı iki mühendislik!
GİRİŞ 15.06.2011 14:29 GÜNCELLEME 15.06.2011 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnşaatta 3 bin 780 ve tekstilde 3 bin 580 yeni personel ihtiyacı oluşurken, tüm sektörlerde toplam 38 bin 700 kişiye iş fırsatı doğdu. İlanlarda en çok belirtilen kriter deneyim, askerlik ve İngilizce olarak sıralanıyor.

İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net, mayıs ayı istihdam endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, mayıs ayında toplam 12 bin 894 yeni iş ilanı yayınlandı. Yeni iş ilanları sayılarında bir önceki aya göre yüzde 2'lik bir artış yaşandı. Mayıs ayında en çok istihdam yaratan sektörler, son iki yıldır liderliği sürdüren inşaat ve tekstil oldu. Sadece Mayıs ayı içinde inşaat ve tekstil sırasıyla 3 bin 780 ve 3bin 580 yeni personel ihtiyacı için Kariyer.net’te iş ilanı yayınladı. İnşaat bir önceki aya göre yüzde 11’lik rekor artışla dikkat çekti. Tekstil ve bilişim sektörleri de yüzde 8 artışla önemli bir istihdam potansiyeline işaret etti.

-BİLİŞİM VE OTOMOTİVDE İSTİHDAM POTANSİYELİ ARTIYOR-

Mayıs ayında en çok istihdam talebi yaratan sektörler sıralamasında inşaat ve tekstili sırasıyla 2 bin 390 kişiyle bilişim, 2 bin 380 kişiyle otomotiv takip etti. Mayıs ayında dikkat çeken bir diğer sektör ise üretim oldu. Krizden sonra hızla yükseliş trendine geçen üretim, son aylardaki istikrarını sürdürerek bin 670 kişi için personel talebi gerçekleştirdi. Diğer sektörlerin personel talepleri şöyle sıralandı: Sağlık 2 bin 220, turizm bin 880, gıda bin 730, telekom bin 200, finans 580.

-SATIŞ ELEMANI İÇİN 5 BİN 600 İLAN VERİLDİ-

Kariyer.net'in istihdam endeksi verilerine göre, mayıs ayı içinde pozisyon açısından en çok yeni personel talebi satış alanında 5 bin 600 kişi için gerçekleşti. Bunu, 4 bin 200 kişiyle mühendis ilanları izledi. Talep bakımından diğer pozisyonlarla arayı dikkat çekici biçimde açan satış ve mühendislik ilanlarını, şu pozisyonlar takip etti: Bin 800 muhasebe uzmanı, bin 170 yönetici asistanı, 930 yazılım uzmanı, 790 mağaza müdürü, 730 satış müdürü, 700 teknisyen, 690 tekniker, 660 sekreter.

-İLK BEŞ AYDA "12 BİN 500" MÜHENDİS ARANDI-

2010 yılının toplam iş ilanlarında satış pozisyonlarını geride bırakarak birinci sıraya yerleşen mühendislik pozisyonları, 2011’in ilk beş ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9’luk bir artış gösterdi. Bu dönem içinde Kariyer.net’teki toplam mühendis arayışı, 4 bin 126 iş ilanıyla yaklaşık 12 bin 500 kişi olarak gerçekleşti. Kariyer.net'in istihdam endeksi verilerinde bu durum, "Özellikle son aylarda inşaat, tekstil ve üretim sektörlerindeki yükseliş trendine paralel olarak gelişen bu talep, sadece mühendislerin hızlı iş bulabilecekleri bir döneme değil, aynı zamanda ülkemiz sanayisinin geliştiğine de işaret ediyor" şeklinde değerlendirildi.

-ERKEK VE DENEYİMLİ MÜHENDİS ADAYLARI TERCİH EDİLİYOR-

Kariyer.net'e göre, eğitim olarak bakıldığında en çok talep, makine ve inşaat mühendislerine yönelik gerçekleşiyor. Ancak mühendislerin en çok talep edildikleri alanın satış, servis ve bakım mühendisliği olduğu, özellikle makine mühendislerinin bu görevler için tercih edildiği göze çarpıyor. Eğitim olarak bakıldığında diğer en fazla talep edilen mühendislikler ise tasarım, elektrik - elektronik, endüstri, yazılım, gıda ve çevre mühendisliği olarak sıralanıyor. Mühendis iş ilanlarında özellikle inşaat ve üretim sektörlerinde, çok yüksek bir oranda özellikle erkek çalışan talep edilmesi göze çarpıyor. İlanlarda diğer en çok belirtilen kriterler ise deneyim, askerlik ve İngilizce olarak sıralanıyor.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 1
  • M/Y 12 yıl önce Şikayet Et
    Hiç aranmayan mühendislik ise,. Kaldırım mühendisliği..
    Cevapla