TESK: Biz hiçbir partiden değiliz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ''Biz hiçbir partiden değiliz, biz ekmek partisiyiz'' dedi.

TESK: Biz hiçbir partiden değiliz
TESK: Biz hiçbir partiden değiliz
GİRİŞ 04.06.2011 13:56 GÜNCELLEME 04.06.2011 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Van'da bir otelde, konfederasyona bağlı oda temsilcileri ve esnafla bir araya gelen TESK Başkanı Palandöken, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve çeşitli sorunlarının bulunduğunu belirtti. Ülkenin en önemli sorunlarından birinin, esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunlar olduğuna dikkati çeken Palandöken, dün ile bugünü kıyasladıklarında esnafın daha zor şartlar altında çalıştığının ve daha fazla para kazanmak zorunda olduğunun fark edildiğini söyledi.

Palandöken, küçük esnafın, uluslararası standartlardaki alışveriş merkezleri ile yarıştığına da dikkati çekerek, siyasi partilerin ve hükümetlerin küçük esnafa daha olumlu gözle bakması ve problemlerini çözme noktasında yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Esnafın, gerçek ekonominin dinamosu olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

''Biz hiçbir partiden değiliz, biz ekmek partisiyiz. Dükkana gelen müşteriler size 'hangi partidensiniz, hangi mezheptensiniz' diye sormuyor. Onun için biz siyasetin üstünde bir ekonomik modeliz. Bizim de siyasi görüşlerimiz olacak, kendi vicdanımızla hareket edeceğiz. Fakat sizler vicdan muhasebesini yapan, ülkenin üzerindeki kara bulutların dağılmasında emeği geçen, her şeye rağmen kepenginizi açan, size biri saldırdığı, taş attığı zaman zararını bağrınıza basan insanlarsınız. Bu nedenle siyasilerin ve hükümetlerin sizlere sahip çıkması lazım.''

Toplantıya TESK Başkan Yardımcıları Faik Yılmaz ve Burhan Aksak, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ayhan Fidan, Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, çeşitli oda ve dernek başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Timur 12 yıl önce Şikayet Et
    --. başbakan duymasın
    Cevapla