Sözleşmeli imam ek ders mağduru

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal camilerde yaz kurslarında görev yapan sözleşmeli imamların ek ders mağduru olduğunu açıkladı.

Sözleşmeli imam ek ders mağduru
Sözleşmeli imam ek ders mağduru
GİRİŞ 18.05.2011 11:37 GÜNCELLEME 18.05.2011 11:37

Camilerde yaz kurslarında görev yapan sözleşmeli imamlara ve Kur’an Kursu öğreticilerine ek ders ücreti verilmesi gerektiğini kaydeden Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Yaz aylarında camilerde çocuklarımıza kurs veren sözleşmeli imamlar ek ders ücreti verilmemesi nedeniyle mağdur ediliyorlar.

2 aylık dönemde yaklaşık 1100 TL hak ettikleri ek ders ücretleri sözleşmeli oldukları için verilmiyor. Yaz kurslarının başlamasının yaklaştığı şu dönemde bu sorun çözülmeli ” dedi.

Ünal aynı cami ve Kur’an kursunda aynı işi yapan, aynı okul mezunlarının ücretlerindeki ve izinlerindeki farklılıkların, çalışma barışını olumsuz etkilediğini kaydetti.

18 Bin İmam Kadroya Geçirilmeli

Başbakanın 16 Nisan’da sözleşmelilere kadroya geçirileceğini açıkladığını belirten Nuri Ünal “ Sayın Başbakan’ın 16 Nisan 2011’de “kamuda çalışan 4/B sözleşmeli çalışanlar kadroya geçirilecektir” açıklamasının bir an önce gündeme alınmasını ve yerine getirilmesini istiyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Vaize, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım kadrolarında yaklaşık 18 bin 4/B’li çalışanın kadroya geçirilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ünal din hizmetinin daha verimli sunulabilmesi için çalışanların yarından emin olarak görev yapmaları gerektiğini bununda yolunun kadrodan geçtiğini ifade etti.

Ünal Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 110 bin çalışanın içerisinde sadece 6 bine yakın Genel İdare ve Yardımcı Hizmetler Sınıflarında çalışan personele alamadıkları ek ödemenin ödenmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7