Sakarya Nehri elektrik üretecek

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Santral, 2012 Mart ayında elektrik üretmeye başlayacak" dedi.

Sakarya Nehri elektrik üretecek
Sakarya Nehri elektrik üretecek
GİRİŞ 16.05.2011 21:06 GÜNCELLEME 16.05.2011 21:06

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde yapılan Hidroelektrik Santralleri'nden ilkinin inşasının hızla sürdüğünü belirterek; "Santral, 2012 Mart ayında elektrik üretmeye başlayacak" dedi.

Keleş, yaptığı açıklamada, yapımı devam eden HES'de elektrik üretimine bir yıldan daha az bir zaman kaldığını söyledi. Santralin yılda yaklaşık 50 milyon kilovat saat elektrik üreteceğini ifade eden Keleş, şunları söyledi; "Geçen yıl 12 Mart’ta ihalesini gerçekleştirdiğimiz santralimizin binası yükselmeye devam ediyor. Santral 10 megavat gücünde ve yılda 49 milyon kilovat elektrik üretecek. 40 milyon TL’ye mal olacak santral sayesinde SASKİ’nin yıllık on milyon TL’yi aşkın enerji giderinin 7 milyon TL’si bu santralden karşılanmış olacak. Santralimizin enerji üretmesi ile birlikte yatırımlarımız katlanarak artacak."

İhalenin ardından geçen bir yılda inşaatın yüzde 30’luk kısmının tamamlandığını kaydeden Keleş, “Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 420 bin metreküp kazı çalışması ve 30 bin metreküp beton dökümü yapıldı. Santralde 120 kişilik bir ekip 24 saat çalışma yapıyor” diye konuştu.