Coca-Cola'nın karı yüzde 33 arttı

Coca-Cola İçecek’in (CCİ), konsolide satış hacmi 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 22 artarak 137 milyon ünite kasa olurken, konsolide net satışlar yüzde 32 artışla 587 milyon TL’ye ulaştı.

Coca-Cola'nın karı yüzde 33 arttı
Coca-Cola'nın karı yüzde 33 arttı
GİRİŞ 10.05.2011 17:42 GÜNCELLEME 10.05.2011 17:42

Coca-Cola İçecek, 2011 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Tüm kategorilerde gerçekleşen büyümeye dikkat çeken CEO Michael O’Neill, bazı kalemlerde maliyet artışı olmasına rağmen giderlerin azaltılmasına yönelik çalışmaları sayesinde faaliyet karlılığının etkilenmediğini belirtti. CCİ’nin konsolide satış hacmi 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 22 artarak 137 milyon ünite kasa olurken, konsolide net satışlar yüzde 32 artışla 587 milyon TL’ye ulaştı. Faaliyet karı ise yüzde 33 arttı.

10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek CEO’su Michael A. O’Neill, “2010’un son çeyreğinde yakaladığımız ivme 2011’in ilk çeyreğinde de devam etti. 2010 yılında gösterdiğimiz performans ile yatırımcılarımıza ödeyeceğimiz hisse başına kar payı bir önceki yıla göre yüzde 40 arttı” dedi.

Türkiye ve uluslararası operasyonlardaki güçlü büyüme nedeniyle konsolide satış hacminin yüzde 22 arttığını vurgulayan O’Neill, ilk çeyrekte toplam satışların 137 milyon ünite kasaya; net satış gelirinin ise yüzde 32 artışla 587 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. CCİ’nin ilk çeyrek konsolide FAVÖK artışı yüzde 16 olurken, faaliyet karı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 33 artış gösterdi.

-“SATIŞLARDA İYİ HAVA ŞARTLARININ VE EKONOMİK İYİLEŞMENİN ROLÜ ÖNEMLİ”-

Uluslararası konjonktüre bağlı olarak yüksek girdi fiyatlarının brüt karlılığı olumsuz etkilemesine rağmen, maliyetleri ve operasyonel giderleri azaltmaya yönelik tasarruf tedbirleri ile faaliyet kar marjını sabit tutabildiklerinin altını çizen O’Neill, 2011 yılının geri kalan döneminde de yüksek girdi maliyetlerinin devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Satışlardaki büyümeyi başarılı pazarlama kampanyaları ve pazar uygulamalarına bağlayan O’Neill, iyi hava şartları ve ekonomik iyileşmenin rolüne de dikkat çekti. O’Neill, “İlk çeyrek, ikinci ve üçüncü çeyrekle karşılaştırıldığında en az satış yaptığımız dönem olmasına rağmen, yıla başlangıç için de bir gösterge niteliğinde. İlk çeyrek sonuçları ile kazandığımız ivmeden memnuniyet duyuyorum ve yıl boyunca da başarımızın devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Uzun vadeli büyüme stratejisinin uzantısı olarak Kuzey Irak operasyonundaki paylarını yüzde 30’dan yüzde 100’e çıkarttıklarını belirten O’Neill, faaliyet gösterilen tüm pazarlar arasında 4’üncü en büyük pazar haline gelen Irak’ın yakın gelecekte de CCİ’nin büyümesine önemli katkıları olacağını söyledi.

KAYNAK: ANKA