Avrupalılar ambalajda çevre dostu

Yapılan bir araştırmaya göre tüketici, ürünün tadını koruması ve doğa dostu olması açısından cam ambalajı diğer ambalajlara tercih ediyor.

Avrupalılar ambalajda çevre dostu
Avrupalılar ambalajda çevre dostu
GİRİŞ 10.05.2011 16:42 GÜNCELLEME 10.05.2011 16:42

Avrupa Cam Ambalaj Federasyonu’nun FEVE’nin Avrupa çapında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre tüketiciler yiyecek ve içecek için ağırlıklı olarak cam ambalajı tercih ediyor. Bu tercihin başlıca sebebini cam ambalajın içindeki ürünün tadını koruması, sağlıklı ve güvenli olması, çevre dostu olması oluşturuyor.

Avrupa çapında 17 ülkede gerçekleştirilen araştırmada 9 bin tüketicinin ambalaj malzemeleri ile ilgili algıları ölçüldü. Araştırma sonucunda camın Avrupalı tüketici için ilk sırada tercih edilen ambalaj olduğu teyit edilmiş oldu. Avrupa genelinde doğal ve organik yiyecek ve içeceklere olan talebin artması, tüketicinin cam ambalajı tercih etmesini de beraberinde getiriyor. Bu araştırma sonuçları son yıllarda tüketicilerin sağlıklı ve kaliteli yaşam sürme konusundaki artan isteğini de destekliyor. Cam geri dönüşüm miktarının artması, Avrupa Komisyonu tarafından ailelere cam biberon kullanımının tavsiye edilmesi gibi son gelişmeler günümüzdeki sağlıklı ve kaliteli yaşam sürme trendini güçlendiriyor.

-CAM AMBALAJ TERCİHİNDE YÜZDE 65 ORANDA TAT ETKİLİ-

Tüketicilerin cam ambalajı tercih etmesindeki temel unsurları araştırma şöyle özetliyor:

Avrupalı tüketicilerinin yüzde 65’i cam ambalajı, içindekinin ürün ya da malzemenin tadını en iyi şekilde koruduğu için seçtiğini ifade ediyor. Tüketici, cam ambalajlı ürünleri prestijli ürün kategorisinde değerlendiriyor ve daha kıymetli bir değerle ilişkilendiriyor.

-SAĞLIK, ÖNEMLİ FAKTÖRLER ARASINDA YER ALDI-

Bakterilere karşı doğal bir koruma oluşturan cam ambalaj, araştırma sonuçlarına göre tüketici tarafından sağlıklı bulunuyor. Araştırmaya katılan tüketiciler gıda ve içecek ambalajı olarak kullanılan ambalaj malzemelerinin içindeki ürünle kimyasal etkileşime girdiğini düşünüyor. Tüketici gözünde bu geçiş oranı cam ambalaj söz konusu olduğunda çok daha düşük bir seviyede ifade ediliyor. Son olarak, Avrupa Komisyonu’nun ailelere cam biberon kullanımını tavsiye etmesi de tüketicinin bu yöndeki algısını kuvvetlendiren önemli etkenlerden biri.

-CAM AMBALAJ ÇEVRE DOSTU-

Araştırmaya katılanlar cam ambalajın neden doğal bir ambalaj olarak algılandığı konusu ile ilgili olarak çevresel nedenlerin üzerinde duruyorr. Avrupalı tüketicilerin yüzde 50’si camı çevre dostu bir ambalaj olarak ilk sıraya koyuyor. 9 bin tüketicinin yüzde 80’i camın kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden tamamen geri dönüşebileceğini biliyor.

KAYNAK: ANKA