Anneye hediye için 51 lira ayırdık!

MasterCard tarafından gerçekleştirilen MasterIndex araştırmasına göre, Türkiye'de annelere alınacak hediye başına ayrılan bütçe 51 lira.

Anneye hediye için 51 lira ayırdık!
Anneye hediye için 51 lira ayırdık!
GİRİŞ 06.05.2011 11:55 GÜNCELLEME 06.05.2011 11:55

Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde bin kişi üzerinde yapılan MasterIndex araştırmasına göre, anneler gününün bilinirlik oranı yüzde 82 olurken, katılımcıların yüzde 48'i anneler günü için hediye almayı planladığını, yüzde 13'ü ise hala kararsız olduğunu belirtti.

Anneler günü için hediye almayı planlayanların cinsiyet dağılımına bakıldığında, kadınların yüzde 52'sinin, erkeklerin ise yüzde 44'ünün hediye alma planı olduğunun ortaya çıktığı ifade edilen araştırmaya göre, yaş arttıkça ve ekonomik gelir düzeyi azaldıkça ''hediye alacağım'' diyenlerin oranı da düşüyor.

Hediye almayı planlayanların yüzde 64'ü bir, yüzde 30'u iki kişiye hediye almayı planladığını ifade ederken, araştırmaya göre, hediye başına ayrılan bütçe ortalama 51 lira olarak belirlendi. Hediye başına ayrılan tutar yüksek gelir grubunda 63 liraya çıkarken, düşük gelir grubunda 28 lira oldu.

Marmara Bölgesi halkının ortalama 70 lira ile anneler günü hediyesi için en fazla bütçe ayıran kesim, en az bütçe ayıranların ise ortalama 28 lira ile Güney Doğu Anadolu halkı olduğu belirtilen araştırmaya göre, anneler günü için her 4 hediyeden biri kredi kartı ile alınıyor.

Bu yıl Şubat ayında gerçekleştirilen ''MasterIndex Sevgililer Günü'' araştırması ise, halkın yüzde 43'ünün sevgililer gününü kutlamayı düşündüğünü ve ortalama 100 lira bütçe ayrıldığını ortaya koymuştu.

KAYNAK: AA