Esnaf ümidini annelere bağladı

TESK Başkanı Palandöken, borçların yeniden yapılandırılması için başvuruda bulunan yaklaşık 2 milyon esnafın ümidini, ''Anneler Günü'' alışverişi ile ''seçim harcamaları''na bağladığını belirtti.

Esnaf ümidini annelere bağladı
Esnaf ümidini annelere bağladı
GİRİŞ 06.05.2011 10:17 GÜNCELLEME 06.05.2011 10:17

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf olarak Anneler Günü alışverişleriyle ilgili beklentilerinin fazla olduğunu, geçen yıl anneler gününde kartla yapılan harcama tutarının 682 milyon lirayı bulduğunu bildirdi.

Palandöken, başta kuyumcu esnafı olmak üzere çiçekçi, taksici, aksesuarcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci, ayakkabıcı, pastacı esnafının iş yapması halinde yeniden yapılandırdığı borçlarıyla, piyasaya olan borcunu ödeyip biraz olsun nefes alacağını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

''Bizim esnafımız büyük mağazaların yaptığı gibi fiyatları önce yükseltip, sonra indirim yaptık diye reklam yapmaz. Bu nedenle vatandaşımızdan annelerini unutmamalarını, küçük de olsa esnafımızdan bir hediye alarak annelerimizi sevindirmelerini bekliyoruz. Bizde her keseye göre hediye var.''

Genel seçimlerin 12 Haziran'da yapılacak olmasının esnaf açısından sevindirici olduğunu ifade eden Palandöken, esnafın borcunu ödeme gayreti içerisinde olduğunu, harcamaların borç ödeme dönemine denk gelmesinin esnafı umutlandırdığını bildirdi. Palandöken, seçimler için yaklaşık bir milyar liraya yakın harcama yapılmasının beklendiğinin altını çizerek, piyasayı hareketlendirmesi beklenen harcamalardan, konfeksiyoncusundan kunduracıya, lokantacıdan, otelciye, matbaacıdan reklamcıya kadar birçok esnafın faydalanacağını kaydetti.

KAYNAK: AA