Taksiciler ruhsatsız rehberlerden şikayetçi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın, turistlerin geçerken uğrayacakları değil, günlerce vakit geçirebilecekleri nadide bir kent olduğunun tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini belirtti.

Taksiciler ruhsatsız rehberlerden şikayetçi
Taksiciler ruhsatsız rehberlerden şikayetçi
GİRİŞ 05.05.2011 19:26 GÜNCELLEME 05.05.2011 19:26

Başkan Recep Altepe, Çekirge’deki Hizmet Taksi Durağı’nı ziyaret etti. Taksicilerin kent içinde yaşadıkları sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Başkan Altepe, kente gelen turistlerin ilk olarak karşılaştıkları, şehrin vitrini olan taksicilerin, düzenli ve eksiksiz bir şekilde hizmet vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bursa’nın Uludağ’ı, sahilleri, tarihiyle bir turizm cenneti olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Şehre günü birlik gelen turistlerin yanı sıra Bursa’ya gelip en az 2-3 gün kalacak turistleri çekmemiz gerekiyor. Bunun için Bursa’nın, günlerce vakit geçirilebilecek nadide bir kent olduğunu iyi anlatmalıyız. Bursa’nın daha çok reklama ihtiyacı var. Bursa bugüne kadar yeterince pazarlanmamış. Turizm altyapı, oteller, yeni yeni oluşturuluyor. Turizmde çok daha iyi bir noktaya gelmek için hep birlikte kentimizi dünyaya en iyi şekilde pazarlamalıyız. O zaman kent de kentin dinamiklerinden olan taksici esnafı da turizmden hak ettiği payı alacaktır.” diye konuştu.

Hizmet Taksi Durak Başkanı Nevzat Ünlü de taksici esnafının sıkıntıları ve talepleri konusunda Başkan Altepe’ye bilgi verdi. Turist sezonunda en çok sıkıntıyı ruhsatsız tur rehberlerinde yaşadıklarını anlatan Ünlü, hem turizm hem kent esnafı açısından bu problemin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü, Hizmet Taksi Durağı'nın da şehrin en çok turist ağırlayan bölgesi olan Çekirge’ye ve tarihi Bursa’ya yakışır bir hale dönüştürülmesini istedi.

Daha sonra, Başkan Altepe, taksi durağı ve çevresinin düzenlenmesiyle ilgili görevli birimlere talimat verdi.
Çekirge Mahallesi Muhtarı Mehmet Taşkeser de semtteki eksiklikleri ve talepleri dile getirdi.

KAYNAK: CİHAN