Emirates, filosunu genişletiyor

Dubai merkezli Emirates havayolları, filosunu önümüzdeki üç yıl içinde genişletmek için yıllık 10 milyar dolarlık harcama yapacak.

Emirates, filosunu genişletiyor
Emirates, filosunu genişletiyor
GİRİŞ 30.04.2011 03:21 GÜNCELLEME 30.04.2011 03:21

Arap dünyasının en büyük ve dünyanın önde gelen havayollarından olan Emirates, üç yıl içerisinde 30 yeni uçak teslim almayı bekliyor.

Buna rağmen havayolu, bazı Ortadoğu ülkelerinde çıkan siyasi karışıklıkların ardından hisse senedi piyasasına girmeyeceğini açıkladı.

Emirates grubu başkanı Gary Chapman, şirketin önümüzdeki yıllarda alacağı uçakların büyük çoğunluğunun, dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 olacağını söyledi. Yetkili, yeni uçakların finansmanı için de yılda ortalama 10 milyar dolara ihtiyaç duyacaklarını kaydetti. Chapman, havayolunun nakit durumunun gayet iyi olmasına rağmen yine de genişleme planları ve harcamaları destekleme amacıyla borç piyasasna gireceklerini ifade etti. Başkan, 30 yeni uçak alacak herhangi bir havayolunun ciddi finansa ihtiyaç duyacağını fakat şirketlerinin acelesi olmadığını ve uygun oranlar için bekleyebileceklerini söyledi.

Airbus 380 uçağın en büyük müşterisi Emirates, geçen Haziran ayında A380 siparişini 90’a çıkardığını ilan etmiş ve yeni sipariş verebileceklerini açıklamıştı.

KAYNAK: CİHAN