Tapu'da sözleşmeliler için maaş üst sınırı

Bakanlar Kurulu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılacak personelin hizmet şartları görevlerini ve ücretlerini belirledi.

Tapu'da sözleşmeliler için maaş üst sınırı
Tapu'da sözleşmeliler için maaş üst sınırı
GİRİŞ 28.04.2011 14:11 GÜNCELLEME 28.04.2011 14:11

Bakanlar Kurulu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılacak personelin hizmet şartları, vasıfları, görevleri, sorumlulukları, ücretleri ve diğer ödemeleriyle ilgili usul ve esasları belirledi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ve 10 Aralık 2010'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe giren karar, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Hukuk Müşaviri, Tapu ve Kadastro Uzmanı ve Uzman Yardımcısı unvanlı kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle istihdam edilecek sözleşmeli personeli kapsıyor.

Karar uyarınca, kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edileceklere, Devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri aynen uygulanacak. Belirli bir sürede bitirilmesi gereken işler söz konusu olduğunda sözleşmeli personel, normal çalışma saatleri dışında veya hafta tatili ve resmi tatillerde de çalıştırılabilecek. Bu çalışma için ayrıca ücret ödenmeyecek.

Kararla, sözleşmeli personelin aylık ücretleri, ilgililerin sözleşmelerinde öngörülen görev unvanları dikkate alınarak, genel müdür onayıyla tespit edilecek. Ancak, sözleşmeli brüt ücretleri 1.300 liradan az, 2.675 liradan fazla olamayacak.

KAYNAK: AA