Bu yaz sebze ve meyve bol olacak

Çakman, yağışlı geçen kış ve bahar döneminin sebze ve meyve üretiminde ciddi artış sağlayacağını kaydetti.

Bu yaz sebze ve meyve bol olacak
Bu yaz sebze ve meyve bol olacak
GİRİŞ 18.04.2011 11:59 GÜNCELLEME 18.04.2011 11:59

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, Antalya’daki selden sonra domates fiyatlarının artacağı yönündeki görüşlere katılmadığının altını çizen Çakman, “Allah’tan bir afet olmazsa bu sene vatandaş bol bol sebze, meyve tüketecek.” dedi.

Yaz aylarında vatandaşın bol bol sebze ve meyve tüketeceğini anlatan TÜSPAF Başkanı Mehmet Çakman, mahsulün bol olmasıyla birlikte fiyatların kendiliğinden ucuzlayacağını söyledi. Halen domatesin hallerde 50 kuruştan satıldığını belirten Çakman, pazar ve marketlerde ise domatesin 1–1,5 liradan müşteri bulduğunu kaydetti.

Antalya’da yaşanılan selden dolayı belki o bölgede domates fiyatlarında bir sıkıntı yaşanacağını dile getiren Çakman, “Türkiye’nin çok verimli bir coğrafyası var. Seracılık artık bir sektör oldu. Antalya’daki seralar etkilendi; ama bunun bir fiyat artışına sebep olacağına inanmıyorum. Çünkü ülkemizin dört bir tarafında artık seracılık yapılıyor. Zaten Antalya ve çevresinde hava sıcaklıkları arttı. Kısa bir süre sonra tarla domatesi çıkar. Dünden itibaren başlayan yağışlar da üreticinin yüzünü güldürdü." diye konuştu.

Bu yıl sebze ve meyvenin bol olacağını düşündüklerini kaydeden Çakman, "Şuanda her şey yolunda. Dere kenarlarında ev kuranlar her zaman sıkıntı yaşayabilir. Bunu son olarak Japonya’da da gördük. Bizim seralarımız da ticari bir sektör oldu. Artık gelişen teknolojiyle seralarımız da modern bir yapıya kavuşuyor.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN