1.3 milyar dolarlık otel sezonu açtı

Mardan Palace CEO'su İrfan Demirok, "Dünyanın en büyük turizm yatırımlarından Mardan Palace, yeni turizm sezonunda Hindistan ve Çin'e açılmayı hedefliyor" dedi.

1.3 milyar dolarlık otel sezonu açtı
1.3 milyar dolarlık otel sezonu açtı
GİRİŞ 17.04.2011 13:09 GÜNCELLEME 17.04.2011 13:09

Antalya'da Azeri asıllı Rus yatırımcı Telhan İsmailov tarafından toplam 1.3 milyar dolarlık dev bir yatırımla Türk turizmine kazandırılan Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan Mardan Palace, bu yılki turizm sezonunu yeni bir yönetim ve yeni bir konseptle açtı.

Mardan Palace'nin CEO'su İrfan Demirok, Türkiye'nin bir milli serveti olan tesislerinin yatırım miktarına yaraşır bir şekilde turizm gelirlerinden aslan payını alma yolunda olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük turizm yatırımlarından biri olan Mardan Palace yeni turizm sezonunda milyarlık nufüsa sahip Hindistan ve Çin'e açılmayı hedefliyor" dedi.

Demirok, tesislerin yeni konseptini açıklamak amacıyla Mardan Palace'de düzenlediği basın toplantısıyla yeni hedeflerini açıkladı. Demirok, Antalya'da 180 bin metrekarelik bir alana kurulan ve 2 bin yatak kapasitesi 75 milyon dolara mal olan akvaryumu ile bir turizm cennetini andıran tesislerin Türkiye'de 13 yılda yapılan tüm turistik tesis yatırımlarının bir defada gerçekleştirilmesiyla ortaya çıktığını hatırlattı.

-"MARDAN MİLLİ BİR SERVETTİR"-

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm yatırımlarından biri olan Mardan Palace'nın oda başına 2.5 milyon dolarlık bir yatırımla Türk turizmine kazandırıldığını kaydeden Demirok, şöyle dedi:

"Bu değeri, Türk ve Dünya turizminde daha iyi bir yerlere getirmek amacıyla yeniden yapılandırdık ve yeni konseptimizi hayata geçirdik. Mardan Palace gibi yatırımın Türkiye'de ve Antalya'da olması Türk turizmi için çok önemli bir konudur. Bu tesis Türkiye için tam anlamıyla bir milli servettir. Mardan Palace gibi önemli bir değeri Türkiye'ye kazandırmak ve Türkiye'nin de böyle eşsiz bir tesis ile dünyada fark yaratmasını sağlamak öncelikli amaçlarımızdandır. Böyle bir yatırımın doğru pazarlanması ve doğru konseptle pazarlanması gekeriyor. Açıldığı günden bu yana dünyada büyük ses getiren Mardan Palace'da yeni yönetim olarak ilk önce konsept üzerinde çalıştık Mardan Palace daha önce hepimizin bildiği gibi oda-kahvaltı sistemi uygulayan bir tesisti. Deneyimlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda konsepte bir değişikliğe gitmemiz gerektiği sonucuna vardık. Bu nedenle full Board Plus sistemine geçmeye uygun bulduk. Bu sistem içinde sabah öğlen akşam yemekleri ve yemeklerdeki içecekler fiyata dahil olacaktır.

Bunun dışındaki ekstralarda uygun fiyatla müşterilerimize yansıtılacaktır." Tesislerde 8 farklı restaurant bulunduğunu ve 5 tanesinin çok özel olduğunua dikkat çeken Demirok, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi, Mardan Palace dünyanın en büyük ve en özel SPA'a(sante Per Aqua) -Sudan gelen güzellik- sahiptir. SPA merkezinde Hawai, Marakesh, Bali, Tayland gibi zengin secenekler bulunmaktadır. SPA merkeziden farklığını anlatarak değil yaşayarak görülmesi gerekmektedir."

-EĞLENCE KONUSU-

Belirledikleri yeni işletme anlayışında eğlence anlayışına da farklılık getirdiklerini belirten Demirok, şöyle devam etti:

"Bu yıl eğlence konusunda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Küçük misafirlerimize her gün farklı bir konsepte 23 Nisan havası yaşatacağız. Değişik bir festival yaşayacaklar. Eğlence büyük misafirlerimiz için de sadece show düzeyinde kalmayacak. İsteyen jazz, isteyen hergün amfi tiyatroda gösterisini izleyecek. aynı anda bütün ünitelerimizde canlı müzik ve değişik aktiviteler olacak."

-75 MİLYON DOLARLIK DEV AKVARYUM-

Mardan Palace tesislerindeki 75 milyon dolara mal olan akvaryumla ilgili basın mensuplarına bilgi veren tesisin Genel Müdür Yardımcısı Ümit Erdoğan, "Bu akvaryumu ziyaret etmeye gelenler aynı zamanda deniz ürünlerinden de tadabilecekler" dedi.

ANKA