Şahinler 3 ayda yüzde 35 büyüdü

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, holdingte, bu yılın ilk 3 ayı itibariyle, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35'lik bir büyüme kaydettiklerini bildirdi.

Şahinler 3 ayda yüzde 35 büyüdü
Şahinler 3 ayda yüzde 35 büyüdü
GİRİŞ 15.04.2011 17:26 GÜNCELLEME 15.04.2011 17:26

Şahinler Holding tarafından düzenlenen ''Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Son Gelişmelerin Siyasi ve Ekonomik Etkileri-Sonuçları'' başlıklı konferansta konuşan Şahin, sanayi çağının, yerini ''bilgi ve bilgelik çağı''na bıraktığını belirtti.

Özellikle son dönemlerde sosyal medya araçlarının, kitlelerin, etkili iletişim sayesinde süratle örgütlenmesinde önemli bir güç halini almaya başladığına dikkati çeken Şahin, ''Çağa uygun yenilik, günümüzde yaratıcı yıkımın doğurduğu fırsatlarla hayata geçiyor.

Söz konusu olayların altında yatan temel dinamik; teknolojik gelişmelerin, ekonomiye ve özgürlüklere yansımasıdır. İnternetle birlikte ülkeleri, diktatörlerin kontrol duvarlarını aşan gençler, özgürlüğün getirdiği yaratıcılık ve ruhsal tatminin farkına varmışlardır.

Böylece rejimin getirdiği baskı ve sancılara baş kaldırmıştır ve yaratıcı yıkım başlamıştır. Bu yıkım da küllerinden yeni filizler yeşerinceye kadar devam edecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Şahinler Holding'in faaliyetlerine de değinen Şahin, geçen yıl topyekun ciro bazında yüzde 30 büyüme sağladıklarını ve cirolarının 1,5 milyar liraya ulaştığını, böylece kriz öncesi rakamları yeniden yakaladıklarını anlattı. Şahin, ''Bu yılın ilk 3 ayı itibariyle de, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35'lik bir büyüme kaydettik'' dedi.

Avrupa Serbest Bölgesinde (ASB), bu yılın ilk 3 ayında, arsa satışlarında yüzde 65'lik bir artış kaydedildiğini ifade eden Şahin, geçen sene bu oranın yüzde 50 olduğunu anımsattı. Bu yatırımlarla ivme kazanan ASB'nin, 1,3 milyar dolar olan ticaret hacmini bu yıl 2 milyar dolara çıkaracağı öngörüsünde bulunan Şahin, bu yılın ilk 2 ayı içerisinde ASB'nin, serbest bölgeler sıralamasında iki basamak yükselerek 5. sıraya yerleştiğini bildirdi.

Şahin, turizmdeki birikimlerini, İstanbul'da yapmayı planladıkları yeni otellerle Antalya dışına da taşıyacaklarını belirtti.

Tekstil sektöründeki faaliyetlerine de değinen Şahin, Çorlu'daki Bilkont fabrikalarının ilk üç ayda doluluk ve üretimde yüzde 50 artış sağladığını, Mısır'daki firmalarının ise oradaki olaylara rağmen, ilk üç ayda satışlarını yüzde 65 artırdığını kaydetti.

KAYNAK: AA