Dondurma devi, 2 bin kişiye daha iş verecek

Dondurma sektörünün önde gelen aktörlerinden Mado, 2011’de 2 bin kişiyi daha istihdama katacak.

Dondurma devi, 2 bin kişiye daha iş verecek
Dondurma devi, 2 bin kişiye daha iş verecek
GİRİŞ 14.04.2011 19:08 GÜNCELLEME 14.04.2011 19:08

Ülke içinde ve dışında yatırımlarını artıran firma, bu sene için yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyor. İstanbul Beyoğlu’nda yeni şubesini açan Mado’nun Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, 2011 yatırımları ve öngörüleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomik bunalımın dondurma sektörünü de etkilediğini, işe alımlarda duraklamaların görüldüğünü belirten Yılmazoğlu, bu sene sektörü güçlü kılmaya önem ve öncelik vereceklerini dile getirdi.

2010 Aralık ayında başladıkları yeni concept bağlamında ilk olarak Ankara’da 3 bin metrekare büyüklüğünde şube açtıklarını ifade eden Yılmazoğlu, aynı konseptin ikincisini de nisan ayı başında İstanbul İstiklal Caddesi’nde hizmete açtıklarını bildirdi. Mehmet Yılmazoğlu, bin metrekarelik alanda 6 kattan oluşan İstiklal Mado Cafe’nin 24 saat açık olacağını aktardı.

Mado Genel Koordinatörü, şube açılışlarının sene boyunca 15 yeni şube ile devam edeceğini ve buna bağlı olarak personel konusunda da istihdam arttırımına geçtiklerini belirtip, “Bu sene yüzde 15’lik bir büyüme bekliyoruz. Açılacak olan bayilerimizle birlikte 2 bin kişiye iş imkanı sunacağız.” dedi.
Mehmet Yılmazoğlu, şu anda ülke genelinde 270 satış noktaları bulunduğunu, yaz sezonu ve yeni açılacak şubelerin durumu gözönüne alındığında her noktada ortalama 10 kalifiye personel ihtiyacı oluştuğunu vurguladı.

2 bin kişilik açığın bir bölümünün yeni hizmete girecek olan şubelerle alakalı olduğunu, bir bölümünün de daha kalifiye ve yetişmiş personel tercihinden kaynaklandığını anlatan Yılmazoğlu, yeni alınacak personelin, üretim bölümü, servis hizmetleri, satış yöneticisi, işletme ve vardiya müdürleri konumlarında olacağını bildirdi.

Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, alınan elemanları nasıl bir eğitim sürecinden geçirdiklerinden de söz etti. Personelin öncelikle yapacakları işle ilgili aldıkları eğitim ve geçmiş zamanlardaki tecrübeleri temel alınarak işe alınacağını duyuran Yılmazoğlu, “Örneğin bir aşçı alınacak ise, personelin bu konuda daha önce kalfalık yapmış ya da bu konuda eğitim almış olmasına dikkat ediliyor. Bunun sonucunda da yaklaşık 3 haftalık bir süreç içinde kendi şubelerimizde kendi mönümüzün eğitimi verilmektedir ve bu eğitimler pratikte yapması gereken iş, işletme disiplini, hijyen kuralları, müşteri ilişkileri, ürün tanıma ve geliştirme sürecine kadar devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: CİHAN