Dokuma halılar görücüye çıktı

Malatya'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kadınları meslek sahibi yapmak amacıyla açılan kurslarda dokunan el emeği halılar açılan sergide görücüye çıktı.

Dokuma halılar görücüye çıktı
Dokuma halılar görücüye çıktı
GİRİŞ 14.04.2011 13:58 GÜNCELLEME 14.04.2011 13:58

5 ay önce açılan kurslarda, Anadolu kültürlerinin ilmek ilmek nakşedildiği halılar 35 TL ile 350 TL arasında satışa çıkarıldı. Tüm giderleri vakıf tarafından karşılanan sergiden elde edilen gelir, kursiyerlere dağıtılacak.

Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Özel İdaresi İş Hanı'nda açılan sergiyle ilgili, ‘Balık vermek yerine balık tutmayı’ öğretmek mantığıyla açılan 10 halıcılık kursunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Malzemeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan kurslarda yoksul kadınlara meslek öğretmenin amaçlandığını anlatan Saran, 220 kadının katıldığı kurslardaki ürünlerin sergilenmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Saran, şöyle devam etti: “Bu çalışmanın Türkiye'de sosyal yardımlaşma ve dayanışmada önemli bir başlangıç oluşturduğunu düşünüyoruz. Aslında bir yaklaşım biçimi olarak farklılığı ortaya koyan bu girişim ve benzeri girişimlerle yardıma muhtaç insanlarımızın istihdama katılmalarını sağlamada önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da benzer faaliyetlerimiz devam edecek. Önümüzdeki kurs döneminde bu kapasiteyi iki katına çıkarmak, 220 kursiyerimizin 500'e ulaşmasını sağlamak amaçlıyoruz. .”

KAYNAK: CİHAN