Nisan yağmurları çiftçileri sevindirdi

Mart ayına kadar beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle ciddi kuraklık endişesinin taşındığı Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa ve ilçelerinde, nisan yağmurları çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Nisan yağmurları çiftçileri sevindirdi
Nisan yağmurları çiftçileri sevindirdi
GİRİŞ 11.04.2011 15:31 GÜNCELLEME 11.04.2011 15:31

Bu yıl ekim sezonu olan sonbahar aylarından itibaren kışın da yeterli yağışın düşmediği ve ürünler için çok önemli olan mart ayında da beklenen yağmurun yağmaması nedeniyle ciddi anlamda kuraklık tehlikesinin baş gösterdiği Şanlıurfa'da, nisan ayının ilk günlerinden itibaren ise aralıklarla sağanak yağışlar görünüyor.

Bölgede zaman zaman küçük çaplı su baskınlarına da neden olan yağışlar, tarım alanlarındaki ekinler ve meraları yeniden canlandırdı.

Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, kuraklık endişesi nedeniyle 1 Nisan'da Cuma namazı sonrasında tüm camilerde yağmur duasının yapıldığını hatırlatarak, ''Son bir haftadır bölgede yağan yağmur, çiftçilerin korkularını giderirken, yıllardır suya hasret dereler de doldu taştı, ilçede bulunan Hacı Hıdır Barajında su seviyesi gözle görülür bir şekilde yükseldi'' dedi.

Öte yandan dünden bu yana aralıklarla sağanak yağışın etkili olduğu kentte, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılan açıklamada, bugün bölgede, fırtına ve kuvvetli yağışın beklendiği bildirilerek, vatandaşların ve ilgililerin önlem alması istendi.

KAYNAK: AA