Bilezikler artık gelinliğe takılıyor

22 ayar bilezik 2,5 grama kadar düşerken, düğünlerde gelinlerin bileğinde takılan bilezikler kırılınca artık gelinliğe takılmaya başlandı. Gerekçe ise düşen gramajla ilgili...

Bilezikler artık gelinliğe takılıyor
Bilezikler artık gelinliğe takılıyor
GİRİŞ 10.04.2011 13:48 GÜNCELLEME 10.04.2011 13:48

Artan altın fiyatları tüketicinin alım gücünü düşürürken düğünlerde takılan hediyelik altınların gramı düşüyor. Nomanoğlu Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nomanoğlu, sektörde hediyelik bileziklerin hafiflediğini belirterek, "Eskiden hediyelik bilezikler 6 -7 gram geliyordu. Şimdi 2,5 ve 3 grama düştü. Gelinin bileğinde kırılmasın diye artık gelinliğe takılıyor. Kırılsa düğünde rezil olacaklar. İçi boş 22 ayar bilezikler 2,5 grama kadar düştü." dedi.

Altının düşüş ve yükselişte sektörü etkilediğine dikkat çeken Nomanoğlu, "Altın sektörünü insanlarımız çok güzel takip ediyor. Yükseldiği zaman satıyor düşünce alıyor. Bilinçli bir tüketici var. Altında pazarlık yok denirdi, artık sıkı pazarlık yapılıyor." ifadesini kullandı.

Altın ons fiyatının 10 yıl önce 300 dolar olduğunu hatırlatan Nomanoğlu, "Fiyatlar çok hızlı artıyor. Bin 415'ten, bin 455'e 2 günde çıktı. Türkiye piyasasında ons yükselince dolar geriliyor. Altında 2 yıldan beri düzenli bir artış var. Bir iki ay duruyor. Altın 3 koyuyor 1 düşüyor." ifadesini kullandı.

GRAM ALTINDA VATANDAŞ ZARAR EDİYOR

Gram altında halkın zarar ettiğini vurgulayan Nomanoğlu, " Türkiye'de bazı illerde gram altın tuttu. Gram altında insanlarımız kandırılıyor. Bir çeyrek altın 120 lira. Gram altın 85 liraya satılıyor. Çeyrek altın, 1 gram 75 santim, Gram altın 1 gram. Müşteri alıp sattığı zaman çeyrekte 1 lira oynarken gram altında 15 lira oynuyor. Ankara ve İzmir'de tutan gram altın Adana'da tutmadı." ifadesini kullandı.

"YENİ NESİL GURBETÇİLER GELMİYOR BİZ GİDECEĞİZ"

Almanya'daki yeni nesil gurbetçilerin Türkiye'ye çok az gediğine dikkat çeken Hüseyin Nomanoğlu, "Almanya'ya da 2 şube açmak için çalışma başlattık. Yeni yetişen nesil Türkiye'ye gelmiyor. Müşterilerimizin isteği üzerine orada olacağız. Almanya'da altın sektörü, çeşit azlılığı ve altının parlatılıp satılmasından dolayı rağbet görmüyor. Üretim ihtiyacı da Türkiye'den karşılanıyor. " dedi.

1969 yılında Kadirli'de başladıkları kuyumculuk işine bugün Adana başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Osmaniye'de 13 mağazaya ulaştıklarını vurgulayan Hüseyin Nomanoğlu, Ahi Gold markalarıyla toptan altın sattıklarını kaydetti. Nomanoğlu, 2020 yılına kadar şube sayılarını 20'ye yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı.

CİHAN