AKMEK’te aldığı eğitimle çeyiz mağazası açtı

Aksaray Belediyesi'nin açtığı Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (AKMEK)'nda eğitim gören Betül Genç adlı bayan, çeyiz ürünleri mağazası açtı.

AKMEK’te aldığı eğitimle çeyiz mağazası açtı
AKMEK’te aldığı eğitimle çeyiz mağazası açtı
GİRİŞ 04.04.2011 21:16 GÜNCELLEME 04.04.2011 21:16

 Mağazanın açılışına Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve çok sayıda bayan davetli katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, açılışta yaptığı konuşmada, AKMEK’i Aksaray’a kazandırmakla ne kadar doğru bir iş yaptıklarına dikkat çekti.
Başkan Palta, “Ben öncelikle açacağımız iş yerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İş yeri sahibi kardeşlerimize hayırlı olsun. AKMEK'ten mezun olan bir hanım kardeşimizin ‘Ben de Varım’ diyerek iş yeri açmasını ben önemsiyorum. Sonuçta belediye olarak yaptığımız işin doğru olduğunun bir kanıtı. Temennimiz, AKMEK’te eğitim gören kardeşlerimizin bu tür veya buna benzer şekilde iş yerleri açarak en azından ayaklarının üzerinde durabilen aile bütçesine katkı sağlayabilen insanlar olarak ortaya çıkmasıdır. Bu da bizleri sevindiriyor. Ben bu açıdan AKMEK’te ki hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Demek ki emekleri boşa gitmemiş. Onu da özellikle söyleyeyim. Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Bol rızık ve bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu.
AKMEK’te aldığı eğitim sonucu böyle bir iş yeri açtığını belirten mağaza sahibi Betül Genç ise konuşmasında şunları söyledi: “Ben belediyenin açmış olduğu kursa gelince bir iş yeri açma düşüncesi geldi aklıma, hocamız da bizi destekledi. Yapabilirsiniz dedi, ben de bu işi sevdim, karar verdim.”
Yapılan konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Nevzat Palta iş yeri sahibi Betül Genç ve eşi ile birlikte kurdeleyi keserek, iş yerini hizmete açtı.