Erzincan meyve fidanı ihraç ediyor

Erzincan’da yetişen meyve fidanları ülkenin dört bir yanına satılıyor.

Erzincan meyve fidanı ihraç ediyor
Erzincan meyve fidanı ihraç ediyor
GİRİŞ 31.03.2011 19:45 GÜNCELLEME 31.03.2011 19:45

Çevre yolu üzerinde kurulan Erem Fidancılık Erzincan’da ürettiği fidanları hem Erzincan’a hem de il dışına gönderiyor. Erem Fidancılık'a ziyarette bulunan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, kurulan bu fidanlığa Tarım İl Müdürlüğü tarafından teknik destek verilmeye devam ettiğini kaydetti. Lek, işletmenin Erzincan adına gurur verici bir tesis haline geldiğini söyledi.

Ziyarette konuşan tesisin sahibi Abdülkadir Eren, Erzincan tarımına böyle bir tesisi kazandırdıkları için son derece mutlu olduklarını vurgulayarak, tesisin bu hale gelmesinde Tarım İl Müdürlüğü’nün büyük destekleri olduğunu ifade etti.
Desteklerinden dolayı Tarım İl Müdürü Ali Lek’e teşekkür eden Eren, bu yıl yaklaşık 200 bin fidan üreterek piyasaya sunduklarını, bunun büyük çoğunluğunun Erzincan’da değerlendirilirken küçümsenmeyecek oranda fidanın da Adana’dan Trabzon’a, Iğdır’dan Diyarbakır’a kadar geniş bir bölgeye sattıklarını belirtti. Önümüzdeki yıllarda Nahçıvan, Azerbaycan ve İran pazarına girmeyi hedeflediklerini anlatan Abdülkadir Eren, Erzincan’ın bu konuda da bölgede söz sahibi olacağını vurguladı.

Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, tarım sektöründe kurulan her modern işletmenin kendilerine gurur verdiğini, bu tür modern işletmelerin kurulmasına katkı vermeye devam edeceklerini ifade etti. Erzincan’da yılda yaklaşık 180 bin meyve fidanının toprakla buluştuğunu dile getiren İl Müdürü Lek, “Bunun büyük çoğunluğunun Erzincan’da yetiştiriliyor olması bizim için ayrıca bir mutluluk kaynağı oluşturuyor.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN