ABD'ye anti-damping darbesi!

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ), ABD'nin Çin'e karşı getirdiği iki ayrı anti-damping ve anti-sübvansiyon uygulamasının kurallara aykırı olduğunu açıkladığı bildirildi.

ABD'ye anti-damping darbesi!
ABD'ye anti-damping darbesi!
GİRİŞ 28.03.2011 14:52 GÜNCELLEME 28.03.2011 14:52

Çin Ticaret Bakanlığı Antlaşmalar ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı ve sağlıklı bir biçimde sürmesi için Amerikan tarafının bir an önce DTÖ'nün kararını yerine getirmesini bekledikleri ifade edildi.

ABD'nin, Çin'den ihraç edilen ürünlere karşı ''yanlış uygulamalara'' son vermesi istenen açıklamada, adil bir ticaret ortamının sağlanması istendi. DTÖ'nün kararının ''Çin'in hak ve çıkarlarını koruma yolunda kazanılmış büyük bir zafer olarak'' değerlendirildiği açıklamada, ''kararın DTÖ'ye olan güveni pekiştireceği'' belirtildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun internet sayfasında, ABD'nin Çin'den gelen standart çelik boru, konik çelik boru, arazi tekerleği, renkli baskılı büyük boy poşet olmak üzere dört ürüne anti-damping ve anti-sübvansiyon uyguladığı kaydedildi.

KAYNAK: AA