Bağ-Kur emekli hesaplarını bloke etti

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı hata geçen hafta binlerce emekliye çifte maaş sevinci yaşatmıştı. Çift maaşı duyan emekli bankamatiklere koştu. Bağ-Kur bankalardaki hesapları bloke etti.

Bağ-Kur emekli hesaplarını bloke etti
Bağ-Kur emekli hesaplarını bloke etti
GİRİŞ 28.03.2011 15:12 GÜNCELLEME 28.03.2011 15:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

24 Mart tarihinde gece yarısından sonra bankalara giden emekliler, maaşlarının iki katı parayla karşılaştılar.  Emekliler sevinçlerini tanıdıkları diğer emekli arkadaşları ile paylaşınca herkes bankamatiklere akın etti. Üç ayrı bankada erken saatlerde çok sayıda emekli çift maaş çekmenin sevincini yaşadı.

Bazı emekliler ise aldığı paranın fazla olduğunu düşünüp banka yetkililerine müracaat etmesiyle bankaların haberdar olduğu olayda, SGK'nın yanlış bir işlem nedeniyle çift maaş talimatı verdiği ve sorununda buradan kaynaklandığı tespit edildi.

Bağ-Kur hatanın fark edilmesi ile bankalardaki emekli hesaplarına bloke koydu. SGK yetkilileri ile görüşen Haber 7 hesapların geçici süre bloke edildiği bilgisini edindi.

Kurumun maaşların çekileceği dönemde yaptığı blokenin emeklileri mağdur etme ihtimali ortaya çıktı. Blokenin ne zaman kaldırılacağı konusunda yetkililer 'sorunun çözülmeye çalışıldığını gün içerisinde  de çözüleceği' bilgisini verdi!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • erdal 12 yıl önce Şikayet Et
    klasik turk zekasi. bankada parayi fazla goren sonu ne olur demeden cekmek icin kosmuslar ve bence bir cogu harcamistir da ama devlet uyanir da bennden geri alir ise ne yer iceri diye dusunmez oturur o zaman aglar hani su credi karti ile harcayip harcayip sonra devlet affetsin diyen zeka ile ayni lar o fazla maas bir almana verilse hayatta el surmez fazla kismina ama nerde bizde o durust vatandas
    Cevapla
  • hscimen 12 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi uyanıklar. bedava parayı görünce nası da koşarsınız demiii o zaman hiç itiraz eden yok. önümüzdeki ay maaşların yarısını yatırsınlar bak nası mızıklarlar...
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Alsınlar. Sadece bu ay için bırakın seyyanen ikramiye almış gibi sevinsinler. Yaşlılarımıza bunu çok görmeyin. Batmazsınız ama hayır dua alırsınız belki. Ayrıca icra takibine veya vergi borcu takibine uğramayanların hesabına bloke koymak yasal suçtur. Biri sizi mahkemeye verirse o çift maaşın 10 katını alır sizden. Demedi demeyin.
    Cevapla