Geleceğin en popüler meslekleri!

1.7 milyon genç, geleceğini garanti altına alabilmek için üniversite sınavına girerken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlerin tercih yapmalarını kolaylaştıracak bir yol haritası hazırladı.

Geleceğin en popüler meslekleri!
Geleceğin en popüler meslekleri!
GİRİŞ 28.03.2011 15:24 GÜNCELLEME 28.03.2011 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hazal Ateş'in haberi

"Üniversite değil meslek seçin" sloganı ile harekete geçen İŞKUR, en gözde meslekleri belirledi. Enerji mühendisliği en popüler meslek olurken ulaştırma ve bilişim sektörü de ön plana çıktı

Gençlere üniversite yerine meslek seçmelerini öneren İŞKUR'un yaptığı "İş Danışmanlığı Projesi" sonucunda Türkiye'de ön plana çıkan mesleklerin başında enerji sistemleri mühendisliği, raylı sistemler işletme teknikerliği, motorlu araçlar LPG bakım ve onarımcılığı geldi.

İŞKUR tarafından hazırlanan ve 4 bin 888 mesleği anlatan Türk Meslekler Sözlüğü (TMS) de gençlerin rehberi olmayı hedefledi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, işgücü piyasasına son yıllarda giren gözde meslekler de gençler için kurumun internet sayfasında yer alan sözlükte açıklamalı bir şekilde yer aldı.

Proje, işsiz gençlerin özelliklerini ortaya çıkararak hangi alanda başarılı olabilecekleri konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Projede hedef kitle "15-24 yaş arası genç erkekler", "uzun süreli işsizler", "kadınlar" ve "engelliler" olmak üzere dört ana başlık altında toplandı.

UZAY PİLOTU ARANIYOR!

Geleceğin mesleklerinin belirlendiği araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Yazılım mühendisliği, nükleer uzmanı, sanal market işletmeciliği gibi işlerin yanı sıra hafıza artırma cerrahlığı, uzay pilotluğu, gen terapistliği, soru bankası tasarımcılığı gibi ilginç meslekler de geleceğin meslekleri arasında yer aldı.

Gelişen teknolojiyle birlikte elektronik gazetecilik, siber teknoloji mühendisliği, sanal market işletmeciliği gibi meslekler de önümüzdeki dönemde popüler olacak.

Geleceğin meslekleri

Enerji mühendisliği LPG bakım ve onarımı

Raylı sistemler teknikerliği

Yazılım mühendisliği

Nükleer uzmanlığı, uzay pilotluğu

Hafıza artırma cerrahlığı

Sanal market işletmeciliği

Elektronik gazetecilik

Gen terapistliği Nano yapı mühendisliği 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • selim bahadır 13 yıl önce Şikayet Et
    Şu gelecek gelmedi gitti.... Rica ederim akılcı olunuz. Türkiyede yaşıyorsunuz:Nükleer uzmanlığı, uzay pilotluğu geleceğin mesleği olacakmış.Breh bereh breh...Hele şu hafıza artırma cerrahlığına bayıldım...Teşekkürler İŞKUR...irrasyonalite şart...
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 13 yıl önce Şikayet Et
    Raylı sistemler teknikerliği geyiği.... İyi artık, okul bitince devlette iş bulamazsam bir iş yeri açarak vatandaşın raylı sistemlerini tamir ederim. herkesin treni var ya...
    Cevapla
  • Ersin DURMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Kocaman bir yalan !!!. Bunun gibi hemen her gazetede yılda bir kaç kez çıkar bu tip haberler.Bir ara - gen kopyalamalarının ayyuka çıktığı zamanlarda - genetik mühendisliği geleceği en parlak meslekler arasında ilk sıradaydı.Sonrasında petrol mühendisliği popüler oldu.Hatta,özel sektör firmaları devletten astronomik rakamlarla petrol mühendisi transfer etme yarışına girdiler diye basında yazıldı çizildi.Bunların hepsi kocaman bir yalan.Sırf popüler diye zorla çocuğa fıtratına uymayan bir mesleği seçmesinde etken olan veliler aslında ne kadar benciller.Mesleğini icra ederken keyif duyduğun ve uzmanlaştığın meslektir asıl geleceği olan meslek desem yeni bir polemik başlatmış olur muyum?
    Cevapla
  • samet 13 yıl önce Şikayet Et
    MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ. Ülkemiz sanayisinin en büyük eksikliği olan AR-GE, otomasyon ve robotik yöntemlerin geliştirildiği mühendilik dalı. Elektrik-elektronik,Makina ve yazılım-kontrol mühendiliklerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkmış ve son yıllarda ülkemizdeki üniversitelerde hızla yaygınlaşmaktadır..
    Cevapla