Vestel makinelerine tasarım ödülü

Vestel’in bulaşık makinesi modeli Odysseus, Avrupa’nın saygın tasarım ürünleri yarışması Red Dot Design Award 2011’den ödülle döndü. Enerji verimliliği ile öne çıkan ürünün, sadelikten ödün vermeyen bir tasarımı söz konusu.

Vestel makinelerine tasarım ödülü
Vestel makinelerine tasarım ödülü
GİRİŞ 28.03.2011 11:38 GÜNCELLEME 28.03.2011 11:38

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, bugüne kadar pek çok uluslararası tasarım ödülüne layık görüldüklerini kaydederken, “Odysseus modelimizin ergonomik tasarımı ve şık renk seçenekleriyle uluslararası jürinin değerlendirmesi sonucu ödül almasından gururluyuz. Ödüller, tasarımda dünya markaları arasında eriştiğimiz güçlü konumun tescili.” dedi.

Odysseus, 2011 itibari ile piyasada yerini aldı. Vestel’in zaman tasarrufuyla öne çıkan modelinde beyaz ve paslanmaz inox renklerinin kullanımı tercih edildi. Tasarımının yanı sıra çevre dostu teknolojisi ve fonksiyonel kullanım özellikleriyle de dikkat çeken ürün, yıkama süresini 30 dakikaya kadar indirebiliyor. Ecowash programıyla daha az çamaşırı daha az enerjiyle ve daha az zamanda yıkıyor.

VESTEL’DEN ÖDÜLLÜ MODELLER

Endüstriyel tasarım alanında dünyanın en önemli birliklerinden Uluslararası Endüstriyel Tasarım Kuruluşları Konseyi'ne Türkiye'den kabul edilen ilk ve tek kurumsal üye olan Vestel, beyaz LCD modeli ile 2006’da Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tasarım ödülü almıştı. 2008’de iki LCD TV, bir dizüstü bilgisayar, bir klima ve bir çamaşır makinesi olmak üzere tam beş ürünü ile Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışmasında İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Marka, 2009’da Slim and Thin LCD TV ile Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin verdiği dünyanın itibarlı tasarım ödüllerinden Good Design Award’a değer bulundu. Aynı sene Red Dot Design Award’da iki uzaktan kumandası ile tasarım ödülü aldı.

Vestel, 2010’da dünyaca ünlü tasarım yarışması IF Product Design Award’da 2 çamaşır makinesiyle ödüle layık görüldü. Yine aynı sene 2 LCD TV, uzaktan kumanda ve TV arayüzü olmak üzere dört ürünüyle de Good Design Award’dan ödülle döndü. Plus X Award’da da firmanın üç TV, üç uzaktan kumanda, iki TV arayüzü, bir bilgisayar ve iki çamaşır makinesi modeli, kullanım kolaylığı, ergonomi ve tasarım özellikleriyle ödüllendirildi. Design Turkey 2010’da ise üç LED TV, bir buzdolabı ve iki uzaktan kumanda modeli 6 ödül birden aldı.

KAYNAK: CİHAN