Turkcell, 3G hızını ikiye katlıyor

Turkcell, Türkiye’de 3G şebekesinin bulunduğu bölgelerin yüzde 70’inde mobil internet şebekesini Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) sistemiyle güncelledi.

Turkcell, 3G hızını ikiye katlıyor
Turkcell, 3G hızını ikiye katlıyor
GİRİŞ 27.03.2011 19:27 GÜNCELLEME 27.03.2011 19:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 DC-HSPA+ teknolojisi ile başta havaalanları, üniversiteler ve alışveriş merkezleri olmak üzere ülkenin pek çok yerinde mobil internet hızı iki kat arttı.

81 ilin tamamında devam eden şebeke güncelleme faaliyetleri dahilinde bugüne kadar 159 üniversite, 11 havaalanı ve 115 alışveriş merkezinde Çift Taşıyıcı sistemine geçildi. İstanbul’un yüzde 90’ı, Ankara’nın yüzde 83’ü, İzmir’in ise yüzde 70’inde Turkcell altyapısı bu sistemle güncellendi. Mayıs ayında ise bu illerle birlikte Türkiye’de 3G altyapısının tamamının Çift Taşıyıcı ile desteklenmiş olması hedefleniyor.

Tüm dünyada 3G operatörlerinin sadece yüzde 5’i tarafından kullanılan Çift Taşıyıcı teknolojisi sayesinde, Turkcell şebekesine aynı anda iki taşıyıcıdan erişim imkânı tanınıyor. Saniyede 42 megabite varan hızdan bu altyapıya uyumlu Turkcell 3G VINN E 372 modem ile faydalanmak mümkün.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, A tipi lisansla 3G ağının kurmaya başladıkları günden itibaren müşterilerine daima en iyi kapasiteyle hizmet vermeyi ilke edindiklerini vurguladı. Geçtiğimiz aylarda başlattıkları şebeke güncelleme çalışmasıyla dünyada ticari şebekesinde Çift Taşıyıcı teknolojisini hayata geçiren ilk 10 operatörden biri olduklarını aktaran Terzioğlu, faaliyetlerini mayıs ayında bütün Türkiye’de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Müşterimize verdiğimiz ‘Daha Fazla Hayat-Daha Fazla Hız’ sözünü dünyadaki en yeni teknolojilere yatırım yaparak tutuyoruz. Şebekemizi Çift Taşıyıcı teknolojisi ile güncelleyerek Türkiye’nin mobil internet hızını ikiye katlıyoruz. Sektör önderi olmamız bize Türkiye’nin bilgi toplumu halini alması konusunda büyük sorumluluk yüklüyor. Biz bu sorumluluğu yerine getirmek üzere yatırımlarımıza devam etmeye kararlıyız. Son teknolojiyi daima Turkcell’lilerin hizmetine sunarak Türkiye’de olduğu gibi dünyada da rekabette farkı açıyoruz ve hız kesmeye hiç niyetimiz yok. Bundan böyle tüm dünyada mobil internetin hız ve kalite standardı, kısaca Turkcell 3G olarak tanımlanacak.”
Çift Taşıyıcı teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcıdaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanıyor. Mümkün kıldığı hız artışı, servis alınan baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız olarak tüm aboneler için geçerli. Çift Taşıyıcı sayesinde web sayfalarının açılış hızı, online oyun uygulamalarındaki tepki süreleri gibi ölçütlerde önemli oranda iyileşiyor. Saniyede 42 megabit hıza ulaşan aboneler, 5 GB’lık bir HD filmi yalnızca 16 dakikada indirebiliyor.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • yusuf DİNÇER 13 yıl önce Şikayet Et
    3G Kazığı Turkcell'den. 3G türkiyeye ilk geldiğinde yurtdışından yeni gelmiştim. Bir turkcell bayisine gidip 3g li bir hat almak istedim. Iphone kullandığım için internetsiz olmuyor bu telefon. Bana söyledikleri şuydu "3g ücretsiz". nasıl yani dedim, ücretsiz olmasının abes olduğunu ısrarla direttim ama yeni çıktı basbaya ücretsiz dediler. Neyse aldım hattı 3g ile internete bağlanıyorum mailleri falan okuyorum güzel. 20 gün sonra bir mesaj, sayın kullanıcımız internet kullanımınız 200 küsür tl bilginiz olsun. Hemen aradım müşteri hizmetlerini ve acı gerçekle karşılaştım. Hiçbir internet paketine üye değilsen 1mb=2tl olarak ücretlendiriliyomuş. Bana hattı satan TİM deki o arkadaş 3g yi sadece görüntülü görüşme zanneden beyinsiz bir turkcell çalışanıymış. Ben o ay soununda 247 tl bir sonraki aya sarkan kısmı için de 125 tl fatura ödedim. Bütün itirazlarıma rağmen paramı iade etmediler. Turkcell oraya buraya şebeke dikeceğine biraz aklı başında çalışanlar seçsiz ya da şunlara adam gibi bir eğitim versin.
    Cevapla
  • Kızıl Akrep 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede 3G Var Yalanı 2'ye Katlandı.. kardeşim Türkiyede 3g nin alt yapısı dahi yok gprs den hizmet sunuyolar benim her şeye balıklama dalan vatandaşım da cup diye atlıyor. sadece 3g yalanını 2ye katlamışlar hepsi o kadar.
    Cevapla
  • hasan tokgöz 13 yıl önce Şikayet Et
    internet sağlayıcıları. türkiyede hangi internet sağlayıcı firma iyiki hepsinde ya kota var yada adil kullanım saçmalığı isterse 100gbit olsun belirli kullanımdan sonra düşüyor veya kotası doluyorsa ne işe yarar ki cevabı tek kelime (hiç)
    Cevapla
  • kadiri vural 13 yıl önce Şikayet Et
    AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE. bunların hepsi aynı.dürüst iş yapan hangisi,yok şu kampanya şöyle avantajlı yok bu kampanya böyle avantajlı.bir taraftan kaçsan diğerine yakalanıyon.reklam verirken eğer alt yazı hızlı geciyorsa mutlaka onda vardır bir çapanoğlu
    Cevapla
  • yok artık 13 yıl önce Şikayet Et
    ver reklami. 4gb faturasızı 29 liraya alırken ocak 2011 den itibaren 39 lira oldu fiyatlar. sebebini anlamak , tüm hıncımla tartışmak için bir bayiiye gittim,sordum neden arttı bu fiyatlar ? adam demezmi eski fiyatlar kampanya fiyatıydı kampanya bitti eski fiyatına döndü. söyleyecek söz bulamadım.Şu zamanda 4 gb sık sık kopan internete 39 lira;çok fahiş fiyat. zaten reklamlardan da belli 15 dk lık reklamların %80 ni telekom şirketlerinin reklamı demekki cok iyi sömürüyolar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle