25 bin uzman jandarmaya maaş müjdesi

Polislerin askerlik sorununu çözen hükümet, uzman jandarmaların maaş sorunu için de harekete geçti. Jandarma Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan 25 bin uzman jandarma ile emeklilerinin maaşları arttırılıyor.

25 bin uzman jandarmaya maaş müjdesi
25 bin uzman jandarmaya maaş müjdesi
GİRİŞ 26.03.2011 12:05 GÜNCELLEME 26.03.2011 12:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bilal Çetin'in haberi

Polislerin askerlik sorununu çözen hükümet, uzman jandarmaların maaş sorunu için de harekete geçti.

Meclis'e gönderilen tasarıyla yüksekokul ve üniversite mezunu uzaman jandarmaların maaşları 200 ile 300 lira artırılacak. Uzman jandarma emekli maaşında da 80 ile 100 lira artış sağlanacak.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan 25 bin uzman jandarma ile emeklilerinin maaşları arttırılıyor. Meclis'e gönderilen Askeri Hakimler Kanunu Tasarısı'na sorunu çözecek madde eklendi.

Tasarıya göre uzman jandarmalardan iki yıllık yükseköğretim bitirenlere bir kademe ilerleme, dört yıllık yükseköğretimi bitirenlere bir derece ilerleme hakkı verilecek.

Üniversite mezunu jandarmaların kademe ve derece ilerleme haklarını almaları ile birlikte maaşları da artacak. Yapılacak artışlardan uzman jandarma emeklileri de yararlanacak.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 18
  • aeritha 13 yıl önce Şikayet Et
    bedelli askerlik. ailesine bakmak zorunda olduğu için hizmetini yerine getiremeyen bizlerin sorunlarının da çözülmesini bekliyoruz en azında yaşı çok ilerlemiş olanlaı halledin.saygılar
    Cevapla
  • mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    aydın tekin e. o kadar fikirden yoksul bir yorum yapmışsın ki hakkında dava açmak için oldukca cesaret verdin bana...sana sorarım kaç tane karakol gördün?? kaç yerde askerlik yaptın?? milyonluk tsk yı karalıyosun.. eğer bir yerde bir yolsuzluk olduğunu düşünoyrsan her türlü hukuk yolu açık gerekli yerlere müracaatını yaparsın fakat eminim ki içinde kalan vatan düşmanlığı hırsıyla yada ulaşamadığın ciğreden ötürü böyle bilgisizce yorum yaparsan onun hesabnı yakında hakkında açılacak olan dava da hesabını verirsin..
    Cevapla
  • mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür. çok gecikmiş olsada düzelecek ya allah razı olsun..
    Cevapla
  • zafer yay 13 yıl önce Şikayet Et
    secim yatırımı. secimden önce böyle seyler vatandaş acısından güzel ama işte sonuçta secim yatırımı bedelli askerlik meseleside 2002 de böyle başladı
    Cevapla
  • aydın temel 13 yıl önce Şikayet Et
    tepekaya ya. benim lafım ,anneleri her haber vakti ağlayarak televizyon başına koşan erlere uşak ve esir gibi davranan daha düne kadar hiçbirşeyken emrine 20-30 er verilince kendini kaybedenlere.ve malesef askerlik boyunca gördüğüm 3-5 tanesi hariç tüm uzman ve astsb.öyleydi.davul zurnayla gelenler vatana küfredip teskereye gidiyorlardı.adamlar dağbaşındaki karakolda(kars boğatepe de)paşa gibi yaşıyorlardı.sakız için bakkala araç asker çıkarırlardı,çocuğunun bezini evin çöpünü askere attırırlardı.3 krş.etmedikleri halde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle