İstanbul'a hayat verecek 25 dev proje!

İstanbul tarihi bir dönüşüm yaşamaya hazırlanıyor. Ulaşım ve çarpık yapılaşmadan dolayı yaşanmaz hale gelen İstanbul'u hayata döndürecek 25 proje planı hazırlandı. Boğazdan teleferik geçecek, havadan tramvay gidecek.

İstanbul'a hayat verecek 25 dev proje!
İstanbul'a hayat verecek 25 dev proje!
GİRİŞ 24.03.2011 15:56 GÜNCELLEME 24.03.2011 15:56
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

Dünyanın en gözde kentlerinden biri olan İstanbul, yeni yatırımlarla birlikte hak ettiği itibarı yavaş yavaş almaya başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı projeler hayata geçirildiğinde, İstanbullular yaşanabilir meydanlara ve yapılara kavuşacak iken, ulaşımda ise yaşanan eziyet bir nebzede olsa sona erecek.

İstanbullular’ın en fazla dert yakındıkları konuların başında ulaşım sorunu geliyor. Ancak bu sorunu çözmek için bir çok farklı yol denense de 16 milyon nüfuslu, trafiğe her gün 479 aracın çıktığı ve toplamada 3 milyona yakın aracın gün içerisinde seyir halinde olduğu dev metropolde bu sorunu çözmek için sadece yatırımlar yetmiyor, vatandaşında yapılan yatırımları tercih etmesi gerekiyor.

İstanbul’un en büyük sorunlarından bir diğeri ise çarpık yapılaşma ile çürük yapılar. Deprem riski bulunan İstanbul’da dayanıksız ve sağlıksız konutların bir an önce elden geçirilerek, depreme dayanıklı hale getirilmesi ve İstanbul’a yakışan bir görüntüye kavuşturulması gerekiyor.

İşte dev metropolün belinde kambur gibi duran bu iki ana sorunun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve İstanbul’un dünya metropolleri arasında yıldızını parlatacak bir dizi projenin bilgilerini yayınladı. Yayınlanan projeler arasında, mega kentin önemli noktalarının yayalaştırımasından metro projelerine, kentsel dönüşüm projelerinden stratejik dönüşüm projelerine, Boğaz’a teleferikten toplu taşıma için tercihli yola kadar bir birinden farklı projeler yer alıyor.

kullan

İstanbul'a hayat verecek 25 dev proje!
GALERİYE GİT
KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 31
  • yorumlu yorum 13 yıl önce Şikayet Et
    :. tokyo nun nufusu 35 milyon...16 milyon nufuslu istanbulda yaşanan trafik sorununun aynısı orada varmıki...istanbul un nufusunun 16 milyon olması trafik sorununa çözüm getirememenize bahane değil...japonyada çok daha büyük depremler oluyor ancak depremde yıkılan bina sayısı çok az...bizde ise aşırı fazla oluyor.. istanbula hizmet ile ilgili hayalleriniz değil gerçekleştirdikleriniz bizim için çok daha önemlidir...
    Cevapla
  • Ertan Seyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Kuvayı Milliye. Kardeş sen saksı altında falanmı yaşıyorsun ? Çıkta şehirler arası yollara bir bak. Çift şeritli yollarda araba kullanmanın keyfini yaşa. Araban yoksa bn otobüse git gez biraz. Ülkede neler olduğunu gör. Bilgisayar başında sallamayla olmuyor bu işler. Tüp geçit bitiyor. İkitelli metrosu bitiyor. CHP nin millet caddesi üstünde yaptığı uyduruk metrodan değil. 45 dk da avcılardan bostancıya arabayla gidebilirmisin ? Ama otobüs gidiyor. Allah kimseyi namkör yapmasın yada saksı altında bırakmasın.
    Cevapla
  • Emir Bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif Arkadaşlara 4. Media patronlarına kimse dokunamazdı, askerler istediğini getirir istediğini koltuktan indirirdi, üniversiteler Rektörlerin babalarından kalmıştı, Rekabet Kurulu, tüketici Hakları, EPDK, Bankacılık Düzenleme Kurulu yoktu, haberlerde hergün narkotik haberleri çıkardı, Yunanistana kaçmaya çalışıp boğulan tekne haberleri, ABD nin bir dediğini iki etmezdik, İsrailin kulu kölesiydik, Almanyadan işçi geldiğinde sanki Sabancı gelmiş gibi karşılardık, ne oldu size unuttunuzmu bunların hepsini? Reha Muhtarı hatırla
    Cevapla
  • Emir Bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif Arkadaşlara 3. Gecelik faziler %7000 olmuştu, TL bir gecede %50 değer kaybetmişti, yazarkasalar havalarda uçuyordu, gecekonduların önüne geçebilen yoktu, istanbulda su yoktu, otobüsler babannemin zamanından kalmıştı, demir yolları paslanmaya terk edilmişti, uçağa binmek çok lükstü, internet hızını hatıryanınız var mı? dolar ile borçlananların halini unuttunuz mu? parası olmadığı için çocuğunu hastanede rehin bıraktığı günleri, böbreğini satanlar ne oldu? artık satan kalmadı, Arena programı malzeme bulamıyor artık kapatldı
    Cevapla
  • Emir Bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif Arkadaşlara 2. Evnizde rahat uyuyabiliyormuydunuz? hırsızlık, faili meçhuller, Cumartesi anneleri, aydınlık için bir dakika karanlık, susurluk, hani nerede o mafya bozuntuları? Allattin Çakıcı yok Karagümrük Çetesi hiç duyuyormusunuz son zamanlarda? nerede şimdi Yahya Demirel? ya Uzanlar, Civangate olayı ne oldu? Özer Uçuran Çiller ve Hüsamettin Özkan daha mı iyiler? ya Turgut Yılmaz? 500 Milyar Dolarımızı çaldı bu eskiler, isterseniz onları getirelim başa tekrar ne dersiniz? birazcık insaf yahu fazla şeymi istiyorum?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle