Shell, Türkiye'ye kesenin ağzını açtı

Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser, Shell'in stratejilerinin paylaşıldığı basın toplantısında soruları yanıtlarken; Türkiye'ye kesenin ağzını açtıklarını açıkladı.

Shell, Türkiye'ye kesenin ağzını açtı
Shell, Türkiye'ye kesenin ağzını açtı
GİRİŞ 21.03.2011 15:01 GÜNCELLEME 21.03.2011 15:01

Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser, gerekli olduğunda Türkiye'ye her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Voser, Shell'in stratejilerinin paylaşıldığı basın toplantısında soruları yanıtlarken, Shell'in Türkiye'yi birçok açıdan önemli bulduğunu ifade etti. Dağıtım alanında Türkiye'de Turcas ortaklığından duydukları memnuniyeti dile getiren Voser, geçen yıl ciddi bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. Voser, ''Bu nedenle gerekli olduğunda Türkiye'ye hertürlü yatırımı yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin boru hatları dolayısıyla da önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken Voser, ''Dolayısıyla biz bütün açılardan değerlendiriyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki büyümede büyük kararlıkla ve güvenle bir yaklaşım izlediğini görüyoruz. Bu yüzden Türkiye yatırım açısından dikkat çekici bir ülke'' diye konuştu.

Türkiye'deki ortaklıklarıyla çok başarılı bir operasyon yürüttüklerini ve Shell markasını sürekli takip ettiklerini anlatan Voser, müşterilerin Shell'e güvendiğini ifade etti.

Akayaryakıt piyasasında bayilik sistemine ilişkin son düzenlemeler konusunda Voser, Shell'in çok güçlü bir marka değeri olduğunu, böyle bir durumu yönetebileceğini söyledi. Voser, '' Çok güçlü ve çeşitlendirilmiş ürünlere sahibiz. Türkiye pazarında rekabete varız ve kendimize güveniyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ve Türkiye'de dizel yakıtların kullanımındaki artış konusunda Voser, LPG ve dizelin dikkat çekici ulaşım çözümleri olduğunu, ancak Türkiye'nin bu yakıtların büyük bölümünü ithal etmesinin sorun teşkil ettiğini anımsattı.

Bioyakıtların düşük karbon salınımları açısından gelecekte Türkiye pazarı için iyi bir alternatif ve rekabet aracı olabileceğini anlatan Voser, Türkiye'nin Irak ve Hazar bölgesine yakınlığı nedeniyle doğalgaz açısından şanslı bir ülke olduğunu, LPG'nin yanı sıra araçlara CNG'nin de (sıkıştırılmış doğalgaz) yeni bir yakıt alternatifi olabileceğini belirtti.

Elektrikli araçlar konusuna da değinen Voser, 2050'de dünyadaki araç parkının yüzde 40'ının elektrikli olacağını tahmin ettiklerini, fakat bununla birlikte hidrojen pili, solar pille çalışan farklı motorlu araçların da geliştirileceğini öngördüklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL