Türk Telekom Arena para basacak

Bugün oynanacak olan GS-FB maçı sarı-kırmızılı kulübün kasasını dolduracak. 30 bine yakın biletin satıya çıktığını açıklayan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, derbiye ilişkin şunları söyledi

Türk Telekom Arena para basacak
Türk Telekom Arena para basacak
GİRİŞ 18.03.2011 09:54 GÜNCELLEME 18.03.2011 09:54

Ceyhun Kumburlu'nun haberi

Türk Telekom Arena’da oynanacak ilk derbi maçında Galatasaray 4 milyon liralık hasılat elde edecek.
Adnan Polat, Balıkesir’deki Polat Enerji’nin rüzgar santralı yatırımlarını tanıtırken helikopterde derbi öncesi soruları yanıtladı.

30 bine yakın biletin satıya çıktığını açıklayan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, “Düne kadar 3 bin bilet kaldı. Yaklaşık 27 bin bilet satıldı. 3 bin bilette maç günü tükenir. Galatasaray olarak bugüne kadar hasılatı en yüksek maça çıkacağız” dedi.

Herkes bilet istiyor

Büyük maçlarda yaşanan bilet sıkıntısına dikkat çeken Adnan Polat, şöyle konuştu: “Derbi ve Avrupa maçlarında ciddi bilet sıkıntısı yaşıyoruz. Herkes bilet talep ediyor.

Her maç binlerce dostumu küstürüyorum. Bu maç için de aynı şey geçerli. Ben bugün itibariyle 2-3 bin küstürmüşümdür. Herkes bedava bilet istiyor.

İsteyen 10 tane birden istiyor. Belediye, asker, emniyet, kurumlar, bakanlıklar, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi herkes bilet istiyor.”

Protokolden 4 bin talep

Stadyumlardaki protokol tribünü ile ilgili yenilikçi çalışmalara ihtiyaç olduğunu dile getiren Polat, şu bilgileri verdi: “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü sonuna kadar sporun içinde.

Biz kendi statlarımızda protokol tribününü listeleyemiyoruz. Protokol tribününe bu maç için 4-5 bin kişilik talep var. Ben bu maç için bu tribünü GS TV’ye çektireceğim.

Protokol amacına uygun olarak kullanılması gerekir. Bu alanda da yapılması gerekenler var. Biz de kendimiz bu tribünü listeleyebiliriz.”

Kuryeleri tespit ettik

Yeni stadın açılış maçında yaşanan davetiye sıkıntısını da anlatan Polat, şunları dile getirdi: “Türk Telekom Arena’nın açılış maçında 18 bin kombine sahibi Galatasaraylının yanısıra toplam 12 bin davetiye verdik.

Bu 12 bin davetiyeyi yollarken kuryelerin davetiyeleri teslim etmeyip karaborsada sattığını tespit ettik. Bu davetiyeleri tanesi 500 liraya karaborsada satmışlardı. O günkü maçta stadyumda kim vardı bilmiyoruz. Çünkü bizim taraftarlarımızın oturduğu koltuğu ve davetlilerimizi biz biliyoruz.”

Arda’yı yabancılar isterse önünü kesmeyi düşünmem

İNGİLİZ Galaxy Sport Ltd’ye yaptırdıkları futbolcu değeri araştırmasıyla ilgili sorumuzu yanıtlayan Adnan Polat, “Değer 170 milyon Euro çıktı” dedi. Polat, “En değerli futbolcu kim” sorusuna “Arda herhalde” yanıtını verdi.

Arda Turan’ın sezon sonunda kulüpte kalıp kalmayacağını değerlendiren Adnan Polat, şöyle konuştu: “Sezon sonuna kadar futbolcularımla transfer konusunu konuşmuyorum. Arda’yla da transfer konusunu hiç konuşmadık.

Mehmet Topal sezon sonunda bana gelip ‘Başkanım önümü kesme. Avrupa’da oynamak istiyorum’ dedi. Bende bunun üzerine İspanyol kulübüyle görüşmelere başladım. Futbolcumun önünü kesmem. Gitmek isteyen varsa ve teklif geliyorsa sezon sonunda bu konuyu açıklığa kavuştururum.”

Kafes gibi görüntü estetiği bile bozuyor

DERBİ maçı için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını dile getiren Adnan Polat, şunları anlattı: “Derbi maçında Fenerbahçeli taraftarın oturacağı bölüme yapılan kafes stadın estetik görüntüsünü bozacak. Ancak Eskişehirspor maçında çıkan olaydan sonra buna mecbur kaldık.

Gönül isterdiki Fenerbahçeli taraftarlara güzel büfeler yapalım. Ama görün bakın maçtan sonra oralar ne hale gelecek.”

Beşiktaş’la Türk Telekom Arena’yı paylaşmayız

ADNAN Polat, İnönü Stadyumu’nun yıkılıp, yeniden yapılmasının gündemde oluşu nedeniyle gündeme getirilen Türk Telekom Arena’yı ortak kullanma konusundaki soruları şöyle yanıtladı: “Biz Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynarken Beşiktaş buna izin vermemişti.

Biz de İnönü Stadyumu yıkıldığı zaman Türk Telekom Arena’yı Beşiktaş ile paylaşmayı planlamıyoruz. Bu kendi sorunları şimdi bastırıp stadı yapsınlar.”

Stadın devri için görüşmeler sürüyor

TÜRK Telekom Arena’nın devri için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin başladığını hatırlatan Adnan Polat, “Bu sözleşmenin sayfalık bir protokolü bulunuyor. Şu an için sorun yok kısa sürede bu işi de sonuçlandıracağız” dedi.

2012 Mayıs ayına kadar başkan seçildim

SON dönemlerdeki sportif başarısızlık nedeniyle muhalefetten istifa seslerinin yükseldiğine dikkat çeken Adnan Polat, “Bu kulübü buralara getirmek için çok uğraştık. Şuan kulübün ekonomik yapısı çok iyi durumda. Sportif alandaki başarısızlık hepimizi üzüyor.

 Bu konuda önümüze bakacağız. Ancak ben 2012 Mayıs ayına kadar başkan seçildim. Bu tarihe kadar istifa söz konusu olamaz.

Önümüzdeki dönemde her şeyin daha iyi olacağını umuyorum. Bu kötü durumdan da çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Polat, başkanlığı bırakması için hakkında toplanan imzalar yönelik olarak da, “Yönetimin ibra edilmemesi için imza toplanıyor.

Ancak bu sakıncalı. Çünkü bu bundan sonra bir yol açar. Başarısız düşünülen herkes için ibra mekanizması işletilir” yorumu yaptı. Bugün yapılacak Fenerbahçe derbisini de değerlendiren Adnan Polat, şöyle konuştu:

“Maçın sonucunun olumlu olması durumdan taraftarı ve camiayı bu yıl çok üzdüğümüz için biraz sevindireceğiz. Olumsuz olması durumunda ise hep beraber çok üzüleceğiz. Bizim içimizde muhalefet var.”

Hürriyet