Erdemir'de dev işci eylemi / GALERİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Erdemir çalışanları toplu sözleşme kararının çıkmaması üzerine uyarı eylemi yaptı.

Erdemir'de dev işci eylemi / GALERİ
Erdemir'de dev işci eylemi / GALERİ
GİRİŞ 17.03.2011 21:45 GÜNCELLEME 17.03.2011 21:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 İşçiler, Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan tıkanıklığın ardından eylem kararı aldı. 22. Dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesinde 6 görüşme gerçekleştirilirken 80 maddenin 14’ünde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Türk Metal Sendikası, Erdemir ana kapısı önünde yaklaşık 3 bin 500 işçinin katılımı ile Erdemir’e uyarı eylemi gerçekleştirdi.
   
Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonrasında 80 maddeden 61'inde anlaşma sağlanmış, parasal konularda ki maddelerde ise anlaşmazlık kararı alınmıştı. Sendika, 2 yılı kapsayacak sözleşme için ücretlerde ilk 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay enflasyon, üçüncü 6 ay enflasyon artı yüzde 2 ve son 6 ay için de yine enflasyon oranında zam talebinde bulunmuştu. Sosyal haklarda da yüzde 13 artış talepleri olmuştu. Ancak görüşmelerde talepleri kabul edilmeyen işçilere MESS tarafından 2 yıl için sıfır zam önerisinde bulunulmuştu. Anlaşma döneminin yasal süresinin sona ermesi halinde eylem yapma kararı alan Türk Metal Sendikası işçileri de iş çıkışında fabrika ana kapı önünde protesto gösterisi düzenledi. İşçiler ilk eylemin uyarı eylemi olduğunu belirterek anlaşmanın sağlanmaması durumunda ise daha büyük eylemler yapacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından Erdemir işçileri sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Erdemir'de dev işci eylemi / GALERİ
GALERİYE GİT
YORUMLAR 2
  • adnan yalnız 13 yıl önce Şikayet Et
    kardemir. ey erdemir işçileri kimler kandırıyor sizleri uyanık olun kardemirdede sendika lar yüzünden millet kandırıldı 500 kişi işten çıkarıldı ve şu anda onlara kimse sahip çıkmıyor LÜTFEN UYANIK OLUN
    Cevapla
  • hscimen 13 yıl önce Şikayet Et
    peah peah. sizin gibi çalışanları çok gördü bu ülke sonunda tekelciler gibi verilene razı olacaksıız
    Cevapla