Erdemir'in sıfır zam önerisi sendikayı kızdırdı

Türk Metal Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İsmail Dursun, işverenin kendilerine iki yıl boyunca öngürdüğü sıfır zam önerisinin, kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Erdemir'in sıfır zam önerisi sendikayı kızdırdı
Erdemir'in sıfır zam önerisi sendikayı kızdırdı
GİRİŞ 17.03.2011 19:03 GÜNCELLEME 17.03.2011 19:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dursun, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ Ana Kapı çıkışında yaklaşık 3 bin şirket çalışanına hitaben yaptığı konuşmada, sendikaları ile ERDEMİR adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile süren 22. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlığa gidildiğini söyledi.

Türk Metal'in, bu süreçte de sözleşmenin masa başında bitmesi yönünde çalışma yaptığını belirten Dursun, şöyle dedi:

''İşverenin bize 2 yıl boyunca öngördüğü sıfır zam, kabul edilebilir bir durum değildir. Biz, işverenimize kötü günde çalışanlar olarak dost olduğumuzu gösterdik. İşlerin iyiye gittiği bu dönemde de hakkımız olan ücret zammını istiyor, kanunsuz bir şey istemiyoruz. İşimizi, iş yerimizi seviyoruz, ama bu, 'sıfır zamla sözleşme imzalayalım' demek değildir. Biz, ERDEMİR ailesine yakışır şekilde, sözleşmeyi masa başında bitirmek istiyoruz. Bu amaçla mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecektir. Unutulmamalıdır ki, bugün işletmemizin Türkiye'nin göz bebeği olmasında siz çalışanların katkısı inkar edilemez derecede büyüktür. Sizler bu işletme için 16 ay süresince maaşlarınızın yüzde 35'inden feragat ettiniz, şirketin geleceği için elinizi taşın altına koydunuz ve şirket tekrar düze çıktı. 2010'u da karlılıkla kapattı. ERDEMİR çalışanına şimdi kalkıp da 'Bu kardan pay vermeyeceğiz' demek, akıl ve mantığa sığacak yaklaşım değildir. Talebimiz karşılık görmezse bu toplantılar son olmayacaktır.''

Dursun, konuşmasının ardından işçilerle birlikte slogan attı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve şube yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıya katılan işçiler olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hscimen 13 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUSU. Zaten yeteri kadar alıyorlar bu senede zam olmayıversin ne olacak
    Cevapla
  • mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    erdemir. erdemir oyak a devredilmeden önce en çok kar eden şirketken devredildiği günden bu yana nasıl oluyorda zarar ediyor. bu oyak yine yaptı yapacağını
    Cevapla