Malatya'da büyükbaşta şap hastalığı iddiası

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, il genelindeki büyükbaş hayvanların üçte birinde şap hastalığı olduğunu ileri sürdü.

Malatya'da büyükbaşta şap hastalığı iddiası
Malatya'da büyükbaşta şap hastalığı iddiası
GİRİŞ 17.03.2011 16:51 GÜNCELLEME 17.03.2011 16:51

Polatbaş, düzenlediği basın toplantısında, 1,5 ay önce besicilerden gelen talep doğrultusunda Canlı Hayvan Pazarı'nda yaptığı açıklamada Tarım İl Müdürünü istifaya davet ettiğini hatırlatarak, Tarım İl Müdürlüğünün şap hastalığı ile zamanında mücadele etmediğini iddi etti.

Malatya'nın her tarafında şap hastalığının devam ettiğini belirten Polatbaş, kendisinin de 7 adet hayvanının telef olduğunu bildirdi.

Büyükbaş hayvanların üçte birinde şap hastalığı olduğunu vurgulayan Polatbaş, ''Şap konusunda Tarım İl Müdürlüğünün kalıcı çözüm üretmesini istiyoruz'' dedi.

İthal etin yaygın satışı nedeniyle besicilerin çektiği sıkıntıya da değinen Polatbaş, şöyle konuştu:

''Malatya Belediyesinin şirketi Esenlik'e ait süpermarketlerin de yaygın olarak ithal et satmasından yakınmıştık. Kendini bilmez, işi bilmeyen birileri çıktılar, 'Böyle bir şey yok' dediler. Biz bunları bire bir içinde yaşayarak söyledik. Üreticilerden gelen talepler doğrultusunda ifade ettik.

Her platformda haklı çıktık. 15 gün önce Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Esenlik'e talimat verdi. Malatya'da şu anda Esenlik şirketi kesim yapıyor. Diğer şirketler de kesimlere başlamışlar. Sayın belediye başkanımızın samimiyetine güveniyorum, teşekkür ediyorum.

Dün tekrar belediye başkanımıza Esenlik'in et alım fiyatlarının düşük olduğunu, şu anda besicilerin kilogram başına 2 lira zararları olduğunu ilettim. Belediye başkanımız da tekrar yetkililere talimat vereceğini kaydetti. Hem üreticinin hem tüketicinin zarar etmemesi için uyaracağını söyledi.''

''AŞI KAMPANYASI DEVAM EDİYOR''

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şap hastalığının Trakya dışında yurdun birçok yerinde görüldüğünü belirtti.

20 gündür şap aşılama kampanyasına başladıklarını kaydeden Aygül, nisan ayının sonuna kadar kampanyanın devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: AA