Çalık: En şanslı girişimciler Türkiye'de yaşayanlar

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu yüzyılda en şanslı girişimcilerin Türkiye'de yaşayanlar olduğunu söyledi.

Çalık: En şanslı girişimciler Türkiye'de yaşayanlar
Çalık: En şanslı girişimciler Türkiye'de yaşayanlar
GİRİŞ 05.03.2011 15:03 GÜNCELLEME 05.03.2011 15:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu'nun (MÜNBİT) Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''7. Girişimcilik Kongresi''nde konuşan Çalık, kendisini bir girişimci olarak tanımladığını ifade ederek, insanların yaşama başlarken kendisini iyi tanımlamaması halinde bütün yaşamı boyunca sıkıntılar çekebildiğini kaydetti.

Çalık, girişimcilikte Allah vergisi birtakım özelliklerin kişide olması gerektiğini belirterek, ''Ondan sonra da kişinin bu yeteneklerini geliştirmesi lazım. Herkes girişimci olamaz. Zaten herkesin olması da gerekmez. Toplumun her kesiminin her yapıda insana ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.

3. kuşak bir aileden iş dünyasının içinde bulunduğunu, 20 yaşında aileden ayrılarak, elinde sermaye de olmadan işe başladığını, 1978'de ilk şirketi kurduklarını anlatan Çalık, çocukluk yıllarından itibaren iş hayatına ilgileri ve bu konuda çalışmaları bulunduğunu, bugün grup olarak 7 sektörde yer aldıklarını ve 14 ülkede faaliyet gösterdiklerini anlattı.

Girişimcilerin bugün her alanda iş yapabildiğini ifade eden Çalık, ''Bugün girişimciler için çok iyi bir yüzyıl, özellikle Türkiye'de yaşamak. Ortalama yaşımız 28. Türk girişimcisi sayısı bizde çok düşük ama inanıyorum ki önünün açılmasıyla bundan sonra bu sayı süratle artacaktır. Bu coğrafya büyük fırsatlar sunuyor. Bu yüzyılda en şanslı girişimciler Türkiye'de yaşayan girişimcilerdir.
Bölgemizin bizim yaptığımız aktivitelere ve girişimcilere ihtiyacı var'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • iibrahim kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    hatta bunların içindeki. en şanslı olanıda çalışanlarından biri başabakanın oğlu olandır.neden şanslı olmasınki.sağılacak bir ülkenin kapıları sonuna kadar açılır dimi çalık efendi.bunu yayınlayacak delikanlı bir müslüman evladı varmı.
    Cevapla