100 genç işsiz, orman işçisi olacak

Sinop ve Kastamonu’da 12 ay boyunca sürdürülecek olan Yenilikçi Mesleki Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme (GİMEP) Projesi ilk toplantısını Sinop’ta yapacak.

100 genç işsiz, orman işçisi olacak
100 genç işsiz, orman işçisi olacak
GİRİŞ 02.03.2011 15:50 GÜNCELLEME 02.03.2011 15:50

 Projedeki temel hedef 15-29 yaş grubundaki 100 genç işsizi Orman işçiliği konusunda kalifiye hale getirmek olarak belirlendi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde kabul edilen GİMEP Projesi’nin çalışmalarına başlandı.

Sinop ve Kastamonu'da 12 ay süreyle uygulanacak olan projenin başvuru sahibi Öz Orman-İş Sendikası, güçlü ve etkin bir ortaklıkla yürütülecek olan projedeki temel hedeflerinin, 15-29 yaş grubundaki 100 genç işsizi Orman işçiliği konusunda kalifiye hale getirmek için mesleki eğitim verilmesi ve ayrıca mesleki eğitimde modül ve model oluşturarak mesleki eğitimin geliştirilmesiyle işsizlik sorununa kalıcı çözüm üretilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Bu çerçevede faaliyetlerin katılımcı bir anlayışla daha etkin ve verimli şekilde hayata geçirilmesi için Proje uygulama illeri olan Sinop ve Kastamonu'da Ormancılık Sektörü Mesleki Eğitim ve İstihdam Platformu oluşturuldu. Ormancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Ormancılık Sektörü Mesleki Eğitim ve İstihdam Platformu ilk toplantısını yarın Sinop’ta yapacak. 

KAYNAK: ANKA