Paketleme makinalarına ilgi artıyor

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın 'AB Gıda Güvenliği Politikası' çerçevesinde 'gıdada hijyen'e verdiği önem 'paketleme makinaları'na ilgiyi artırdı.

Paketleme makinalarına ilgi artıyor
Paketleme makinalarına ilgi artıyor
GİRİŞ 27.02.2011 12:18 GÜNCELLEME 27.02.2011 12:18

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bursa Gıda-Gıda Tek Fuarı 2011 büyük bir katılımla devam ediyor.

Fuara Bursa'dan katılan Murbay İthalat İhracat Elektronik San ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri, fuarda beklentilerini karşılamanın mutluluğunu yaşıyor. Bursa'nın köklü firmalarından Murbay Makinacılık yaklaşık 25 yıldır Marmara Bölgesi'nde gıda sektöründe hizmet veriyor.

Murbay Genel Müdürü Murat Çelik, "Market otomasyon, yazarkasalar konusunda gıda dilimleme makinaları, hava perdesi makinaları ve vakumlama makinaları gibi alanlarda hizmet veriyoruz. 35 personel, 15 araç ile Murmara Bölgesi'nde faaliyet gösteriyoruz. İki yıldan bu yana ise Selen Markası adı altında üretim yapıp Türkiye geneli bayilikler ile satış yapıyoruz." dedi.

Yaklaşık 6 yıldır fuarlara katıldıklarını anlatan Murat Çelik, "İnşallah 2012'den itibaren ise uluslararası fuarlara katılmayı hedefliyoruz. Bununla da ithalatı, ihracata çevireceğiz. Bu yılki fuardan memnunuz. Gıda fuarının geçen yıllara göre biraz küçülmesine rağmen umduğumuzu bulduk. Özellikle son iki gün daha güzel geçti. 2010'u güzel kapattık, 2011'den daha ümitliyiz. İlk iki ayı çok verimli şekilde atlattık." şeklinde konuştu.

"PAKETLEME MAKİNALARINA BÜYÜK İLGİ"

En çok ilgiyi paketleme makinalarının gördüğünü anlatan Murbay Genel Müdürü Murat Çelik şunları söyledi: "Fuarda özellikle paketleme makinaları, vakum makinaları ve tabak ağzı kapatma makinaları büyük ilgi görüyor. Ayrıca streç sarma makinalarına da büyük rağbet var.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın gıdada hijyen ve ambalajlı ürünlere daha çok önem vermesi bu ürünlere ilgiyi artırdı. Ayrıca salam pastırma kesme ve dilimleme makinalarına da büyük ilgi var."

KAYNAK: CİHAN